RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nervøst på Oslo Børs

Sist oppdatert:
Oslo Børs har dalt rundt 10 prosent fra toppen. iMarkedet har snakket med aksjestrategene om utviklingen i aksjemarkedet fremover
Hovedindeksen suste gjennom 190 nivået ved lunsjtider torsdag og fortsatte videre ned på fredag. Siden toppen har nå indeksen falt hele 10 prosent.

Dermed er Hovedindeksen nede på nivået fra da iMarkedet gikk til en hold-anbefaling på aksjemarkedet i slutten av januar.

Les om iMarkedets aksjesyn her:

Kommentar: iMarkedets aksjesyn

Hva mener de om markedet nå?

iMarkedet har snakket med aksjestrategene til DnB Nor Markets og Terra Fonds, Morten Jensen og Terje Nyborg, om hva de mener om markedet fremover.

- Vi ser for oss en sidelengs utvikling fremover, sier DnB Nor Marketsstrategen til iMarkedet.

Han ser for seg en strammer periode i pengepolitikken fremover, noe som innebærer økte renter. Markedet tøyes samtidig av gode kvartalstall fra amerikanske børsselskaper.

Terras Terje Nyborg påpeker overfor iMarkedet at det var ventet en resultatvekst i første kvartal på 13 prosent, mens fasiten ser ut å havne på knallsterke 25 prosent.

- Er investorene matleie når markedet ikke går på de gode tallene?

- USA-renter og inflasjonsfrykt overskygger gode tall. Herfra vil veksten på resultatlinjen avta og bli svakere fremover, sier Nyborg til iMarkedet.

Og han sier videre:

- Jeg ser for meg at det vil være makro som er i fokus frem mot sommeren. Hvis det viser seg at frykten er overdrevet, kan det bli et hyggelig marked i andre halvår. Vi anbefaler investorene å være lette på labben og være veldig selektive til man får litt mer oversikt over Asia-situasjonen.

- Vi ser jo fortsatt muligheter, sier Nyborg.

Kina-caset og Irak

De siste dagene har utsiktene om svakere veksttakt i Kina vært med på å tynge tungvekterne på Oslo Børs.

- Jeg tror dette betyr lite for verdensøkonomien, men det betyr mer for enkeltselskaper på Oslo Børs, sier Jensen i DnB Nor Markets.

Nyborg sier også at utsiktene om roligere vekst i Kina har slått ut enkelte sektorer.

Terra-strategen sier videre at krigen i Irak har fått økt fokus i USA den siste tiden.

- Shia og Sunni er i opprør mot amerikanerne. Under selve Irak-krigen ble det drept i under 200 soldater, mens det er drept totalt 750 mennesker. Rundt en tredjedel av disse er døde den siste måneden, sier Nyborg til iMarkedet.

Terra-strategen mener at oljeprisen beveger seg uavhengig av dette. OPEC-kartellet styrer nemlig fortsatt oljeprisen.

Til slutt nevner Nyborg rentemøtet til den amerikanske sentralbanken tirsdag. Hvilke signaler som kommer frem i talen til FED-sjef Alan Greenspan, kan bli helt avgjørende for utviklingen i aksjemarkedet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere