RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nesbø gis ut i USA

Sist oppdatert:
Jo Nesbøs loslitte krimhelt Harry Hole må lære seg engelsk. Nå kommer nemlig «Rødstrupe» og «Marekors» ut i USA.

Etter en tøff budrunde mellom forlagsgigantene William Morrow og St Martins Press, var det førstnevnte som sikret seg rettighetene til Nesbøs romaner.

William Morrow er et inprint i forlaget Harper Collins og utgir blant andre Dennis Lehane, som er en av Jo Nesbøs yndlingsforfattere, opplyser Aschehoug i en pressemelding.

- Hva er ondskap?
«Rødstrupe» ga Nesbø et gjennombrudd få kan drømme om. Den har toppet salgslistene her hjemme, og har siden blitt kåret til tidenes beste krim av Bokklubbenes lesere.

Selv mener Nesbø at hans suksess med Hole skyldes psykologien, eller filosofien om man vil:

- Det jeg egentlig skriver om er de to hovedspørsmålene: «Hva er kriminalitet?» og «Hva er ondskap». Dette går igjen i alle bøkene om Hole, sa han i et intervju med TV 2 Nettavisen i forbindelse med utgivelsen av «Marekors».

Utgitt i 10 land
Denne tilnærmingsmåten har i hvert fall sikret ham stor oppmerksomhet utenfor landets grenser. «Rødstrupe» er allerede utgitt i Danmark, Finland, Frankrike, Tyskland, Sverige, Nederland, Russland og Tsjekkia, mens «Marekors» utgis i Danmark, Finland, Litauen, Sverige, Tyskland og Storbritannia.

Ny bok til høsten
Til høsten kommer Nesbø med en ny bok om den loslitte politietterforskeren Harry Hole. Denne gangen fordyper forfatteren seg i Frelsesarmé-miljø og bringer til torgs religiøse overtoner med romanen «Frelseren».

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere