RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nest største aksjonær forbigått

Sist oppdatert:
Nest største aksjonær i oljeselskapet DNO, Stavangermilliardæren Folke Hermansen (bilde), er blitt forbigått i selskapets to rettede emisjoner mot de største aksjonærene i selskapet
Det kom frem på fredagens generalforsamling i oljeselskapet.

Folke Hermansen er gjennom sitt heleide selskapet Det Stavangerske Dampskipselskap nest største aksjonær i DNO, men kunne på fredagens generalforsamling fortelle nær hundre andre aksjonærer i selskapet at det ikke gir noen fordeler. Hermansen har nemlig ikke blitt spurt om å delta i de to rettede emisjonen mot selskapets største aksjonærer som har blitt gjennomført det siste året.

- Jeg har ikke fått henvendelse om å delta i de to emisjonene. Det gir ikke mye tillit, det er ren forskjellsbehandling, som et børsnotert selskap må holde seg for god til. Jeg har ikke blitt kontaktet verken muntlig eller skriftlig, tordnet Hermansen mot styreformann og hovedaksjonær Berge Gerdt Larsen og styremedlem og adm. direktør Helge Eide.

Eide har overfor iMarkedet tidligere hevdet at alle de største aksjonærene har blitt kontaktet ved emisjonene

Hermansen ville også ha svar på hvilke verdivurderinger som ligger til grunn når et selskap gjør en plassering og deretter kjøper tilbake egne aksjer til høyere verdi.

Eide forsøkte å skjule seg bak at den rettede emisjonen i august i fjor ikke var gjort på mandat fra styret, men derimot ble tilbudt av meglerhuset Sundal Collier. Emisjonen i mai ble derimot gjort på instruksjon, men Hermansen hadde ikke blitt kontakt av den grunn.

Heller ikke selskapets sjette største aksjonær, Unistar Holding, hadde ifølge Skagen-fondenes forvalter Kristian Falnes, blitt kontaktet i forbindelse med emisjonene.

- Dere kunne kjøpt aksjer til samme kurs i markedet, det gjorde dere ikke, repliserte en krigslysten Gerdt Larsen.

- Selskapet burde forsikre seg om at de har blitt kontakt, og det er forskjell på å kjøpe aksjer i markedet og å tilføre selskapet kapital, sa adm. direktør Knut T. Traaseth i Aksjonærforeningen til Gerdt Larsen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere