RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Neste år blir det enklere å mellomlande på Gardermoen

LETTERE: Fra 2015 slipper passasjerer som kommer fra utlandet å sjekke inn bagasjen sin på nytt når de mellomlander på Gardermoen.
LETTERE: Fra 2015 slipper passasjerer som kommer fra utlandet å sjekke inn bagasjen sin på nytt når de mellomlander på Gardermoen. Foto: Morten Holm (NTB scanpix)
Slipper å sjekke inn bagasjen på nytt.

Utenlandspassasjerer som mellomlander på Gardermoen, skal fra 2015 slippe å sjekke inn bagasjen på nytt.

Regjeringen har vedtatt å forenkle dagens transferordning på Oslo lufthavn ved at passasjerer som mellomlander, skal slippe å sjekke inn bagasjen på nytt, melder TV 2.

Ordningen vil bli slik at når man kommer som utenlandsreisende og skal videre i Norge, så må man dra billetten for å komme gjennom tollklareringen.

– Da vil tolleren få opp et skannet bilde av bagasjen din. Dette gjør det raskere for de reisende, og tolleren får den samme oversikten, om ikke bedre, sier samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen (Frp).

Ordningen har fått navnet «One stop security» og skal innføres ved Oslo lufthavn i løpet av 2015, melder Bergens Tidende.

Både SAS og Norwegian ønsker den nye ordningen velkommen, ifølge TV 2.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere