RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Neste års drømmebåter

Over 1200 båter vises fram på båtmesse lørdag. Se noen av høydepunktene her.

Vinteren står for døra og marinaene rundt om i landet ligger sørgelig stille. Det betyr så langt fra at båtlivet ligger brakk av den grunn.

Lørdag begynner en av Europas store begivenheter for båtinteresserte, nemlig den internasjonale båtmessa i Hamburg i Tyskland. Hit kommer alt som kan krype og gå av produsenter, forhandlere, kunder og alle andre som drømmer om neste sommer.

VOKSER SEG STØRRE: Båtmessa i Hamburg blir stadig større. OVer 1200 båter av alle slag er på utstilling. (Hanseboot)
VOKSER SEG STØRRE: Båtmessa i Hamburg blir stadig større. OVer 1200 båter av alle slag er på utstilling. (Hanseboot)

Over 11 digre haller er smekkfulle av nye båter fra til sammen 900 utstillere, alt fra de minste jollene med et par hester til enorme superyachter.

Se bilder av noen av båtene som vises på Hamburg International Boat Show nederst i saken.

Innendørs strand
For dem som virkelig synes neste sommer er for langt borte kan besøke den ene hallen som er gjort om til en slags strand, med sand, vann og vind. Her kan publikum få se presentasjoner av ulike typer vannsport eller til og med prøve selv.

Her finnes maritim kunst, klær, båtutstyr, badeleker og egne områder tilpasset barn. Også båter, selvfølgelig. Fra de store yachtene som Sunseeker 62 Predator til hyttebåten AMT 170 R. Samt en hel masse, digre seilbåter.

Nordmenn prøver lykken
Retrobåter ser også ut til å være i vinden, og i år er en helt egen hall fylt med båter med design hentet fra 20-, 30- og 40-tallet.

Flere norske forhandlere viser også fram sine modeller. Windy kommer for eksempel med sin Windy 52 Xantos. Også produsenten Marex er på plass, mens sørlandsverftet Skibsplast viser fram sin 555 VS når ”Hanseboot” nå arrangeres for 48. gang.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere