RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Neste bryllup ut?

NESTE KVINNE UT: Får vi snart et svensk kongebryllup med Victoria som vakker brud? Etter snart seks år sammen med sin Daniel, håper svenskene på bryllupsfest.
NESTE KVINNE UT: Får vi snart et svensk kongebryllup med Victoria som vakker brud? Etter snart seks år sammen med sin Daniel, håper svenskene på bryllupsfest. (Scanpix)
Det har lenge blitt hvisket og håpet om et bryllup mellom svenskenes kronprinsesse Victoria og hennes Daniel Westling.

(SIDE2): For to år siden begynte bryllupsryktene for fullt. Da ble det hevdet at den svenske kronprinsessen skulle gifte seg med sin kjæreste gjennom mange år - Daniel Westling (34).

Bryllupspekulasjoner
Bryllupet ble satt til 2007, men året kom og gikk, og det ble ikke annonsert noe svensk bryllup.

Da Side2 dekket det danske prinsebryllupet i helgen ble det i presseteltet snakket mye om kronprinsesse Victoria (30). Både de svenske hoffreporterne, så vel som de tyske, britiske og danske mener det er på tide med et stort svensk bryllup - og da gjerne med Victoria og Daniel.

I det danske kongelige bryllupet i Møgeltønder 24. mai kom prinsesse Märtha Louise og Ari Behn og det norske kronprinsparet, men Victoria kom for å feire det nye danske prinseparet alene. Etter snart seks år sammen med Daniel, har spekulasjonene gått varme om det mediesky paret. Men et giftermål lar altså vente på seg.

Les også: Tårevåt Joachim fikk sin Marie

To kjærester
Victoria har hatt to seriøse kjærester siden hun begynte å date, og de heter altså begge Daniel. Hennes første kjæreste Daniel Collert møtte hun på skolen og forholdet begynte på midten av 90-tallet. Da kronprinsessen flyttet til USA for å studere og jobbe med å komme over spiseforstyrrelsene hun slet med i ung alder, flyttet Daniel etter. Men paret gikk fra hverandre etter åtte år forhold i 2001.

Daniel Westling møtte hun i 2002, og den personlige trener skal hun ha falt pladask for. Det er mange regler rundt ekteskap for de kongelige, men de skandinaviske kongehusene er kjent for i være liberale og følge med i tiden.

Må godkjennes
I henhold til Sveriges grunnlov og tronfølgelovens femte paragraf, må både kongen og regjeringen godkjenne Victorias valg av ektefelle. Og om hun skulle velge Daniel, må altså kongen selv godta ham som ektefelle for sin datter.

I helgen fikk prins Joachim (38) sin Marie Cavallier (32), og det er som kjent prinsen andre bryllup, men det har liten betydning at det er bryllup nummer to og danskene trykker deres nye prinsesse til sitt bryst.

Les også: Bryllupsfeber herjer danskene
Les mer her: - Ikke et skandalebryllup

Siste nytt fra Side2: Sjekk forsiden akkurat nå!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere