Gå til sidens hovedinnhold

- Neste gang blir det atomkrig

Myndighetene i Nord-Korea skjerper ordbruken og truer nabolandet med atomkrig.

Det er på den offisielle nettsiden Uriminzokkiri kommuniststaten tar i bruk tungt, verbalt skyts mot naboene i sør.

- Et spørsmål om når
- På grunn av Sør-Koreas uansvarlige krigspolitikk er det ikke et spørsmål om krig eller fred på Den koreanske halvøy, men et spørsmål om når krigen vil bryte ut, heter det på nettsiden ifølge nyhetsbyrået AFP.

- Hvis det bryter ut krig, blir det en krig med kjernefysiske våpen, og den vil ikke begrense seg til Den koreanske halvøy, het det videre i meldingen som ble lagt ut torsdag.

I en kommentar i den partistyrte avisa Rodong Sinmun fredag beskrives Den koreanske halvøy som verdens farligste sted.

Varslet øvelse på Yeonpyeong
Utspillet kommer etter at Sør-Korea varslet en militærøvelse på Yeonpyeong de nærmeste dagene der de vil skyte med skarpt. Fra amerikansk hold uttrykte general James Cartwright i generalstaben i Pentagon torsdag bekymring for øvelsen og for at den kan utløse negative reaksjoner fra Nord-Korea.

USA bekymret
- Hvis Nord-Korea reagerer på en negativ måte og skyter tilbake mot posisjonene på øya kan det utløse en kjedereaksjon med angrep og svar på angrep, uttalte Cartwright ifølge CNN.

Tvil om atomvåpenkapasitet
Atomkapasiteten i Nord-Korea har vært i fokus etter angrepet på øya Yeonpyeong i november der fire personer omkom. Atomforsker Halvor Kippe ved Forsvarets forskningsinstitutt tror imidlertid ikke nordkoreanerne på det nåværende tidspunkt er i stand til å angripe Sør-Korea med kjernevåpen.

- Vi tror Nord-Korea har mellom fire og åtte testklare kjerneladninger, men de færreste tror at landet har plassert ut noen av disse. Det er derfor lite troverdig å true Sør-Korea med kjernevåpen i dag, uttalte Kippe til Nettavisen tidligere denne måneden.

Det har vært flere alvorlige hendelser mellom nordkoreanerne og sørkoreanerne i de siste årene. Det sørkoreanske marineskipet Cheonan 26. mars i år senket, angivelig av en nordkoreansk torpedo. 46 marinegaster omkom i angrepet.

Reklame

Dette gir du til morsdagen

Kommentarer til denne saken