*Nettavisen* Nyheter.

Neste generasjons hjernetrim

Vi har testet Xbox 360-utgaven av PSP-klassikeren «Lumines».

02.08.06 15:16

Da PSP ble lansert var det ikke de teknisk imponerende «Ridge Racer» og «Wipeout Pure» som var nærmest sekseren, det var tenkespillet «Lumines». Time etter time forsvant mens vi stablet klosser for harde livet og på den måten manipulerte lydsporet.

Musikkvideoer

Nå kommer snart en utvidet utgave av spillet på Xbox Live Arcade. I tillegg til alt innholdet fra PSP-utgaven, inneholder 360-versjonen krystallklar HD-grafikk og du kan kjøpe sanger fra nettet. Disse får følge av en musikkvideo som går i bakgrunnen mens du spiller.

Den eneste sangen vi vet du kan kjøpe er «Sorry» med Madonna, men Microsoft har lovet oss sanger fra en rekke andre store artister. Vi håper de er litt vanskeligere, for «Sorry» er altfor lett. Hvor fort klossene faller avhenger av tempoet på sangen, og Madonna sin hit går så tregt at det er tilnærmet umulig å feile.

Dårlig kontroll

Kontrollen i versjonen vi prøvde var alt annet enn god. Styrekrysset var altfor tregt og unøyaktig, for eksempel var det på de raske sangene ofte umulig å rekke å flytte klossen dit en ville.

Styrestikka sliter med det motsatte, den er for nøyaktig. Når vi ikke flyttet spaken rett til høyre leste spillet det som at klossen enten skulle dyttes nedover eller fortsette i fritt fall. Resultatet var at ingenting gikk som det skulle og alt ble bare ball.

Kan bli bra

Fikser utviklerne kontrollen blir «Lumines Live!» minst like bra som PSP-versjonen og en ny hit på Live Arcade. Gjør de ikke det kan Microsoft likeså godt la være å gi ut spillet.

«Lumines Live!» skal etter planen lanseres i løpet av høsten.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.