RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
(Crestock)

Neste måned er det «musember»

Sist oppdatert:
Oppfordrer kvinner til å la dusken gro fram til jul.

(SIDE2): Som et svar på guttas kamp mot prostatakreft, «movember», oppfordres nå damer til å engasjere seg i kvinnenes kamp mot livmorhalskreft ved å la dusken nedentil gro fritt. Dette melder Stavanger Aftenblad.

Det var Simone Neumann fra Stavanger som startet den nye trenden, ved å oppfordre sin Facebook-venner til å la håret nedentil gro fra 1. desember. Hun ønsker videre at dusken ikke skal trimmes før selveste julaften.

- Det har spredd seg
Til tross for trenden med å holde det private område så godt som hårfritt har ikke de positive reaksjonene latt vente på seg.

- Jeg opprettet arrangementet for to dager siden. Og så langt har 180 meldt seg på. Og det er ikke bare folk fra Rogaland, men det har spredd seg helt opp til Troms og Nordland, sier hun til avisen.

Navnet på den nye kampanjen er «Musember» og skal som sagt dedikeres til kampen mot livmorhalskreft. 300 norske kvinner får diagnosen hvert år, og 100 kvinner dør som et resultat av kreftformen.

Til tross for at Neumann ønsker å engasjere, oppfordrer Facebook-arrangementet folk til å ikke la seg friste til å legge ut bilder av seg selv i «full blomst».

- Som ett svar på guttas kamp mot prostatakreft «movember», inviteres damene til kvinnenes kamp mot livmorhalskreft »musember». Fra 1 desember slipper vi ut hårveksten "der du vet". Og det skal ikke trimmes før selveste julaften. Vi kan vel ikke være dårligere enn gutta? Det oppfordres IKKE til å legge ut bilder av prosessen..!, står det.

- Privat og personlig
Mens oktober er dedikert til kampen mot brystkreft, med tilstedeværelsen av den rosa sløyfen, er november dedikert til kampen mot prostatakreft.

Som kjent oppfordres menn til å la barten gro i denne måneden og det er akkurat denne markersingsformen Neumann lot seg inspirere av.

- Ja, da jeg så alle mennene som turte å slippe løs barten mot prostatakreft, da tenkte jeg at vi kvinner ikke kunne være dårligere. At vi også kunne få til en morsom tvist, som samtidig er litt privat og personlig. Også er det jo mye fokus på nettopp bryst- og prostatakreft, men det kan jo være greit å gjøre obs på at det finnes flere krefttyper, sier Neumann til Stavanger Aftenblad.

Trekanter
Som om det ikke var nok å la dusken gro oppfordrer Facebook-arrangementet folk til å hekle rosa trekanter som man fester på jakkeslaget.

Det blir mulig å bestille trekanter via Facebook-siden, og kjøperen kan selv bestemme hvor mye de vil gi for å få en slik tilsendt. Pengene går uavkortet til Kreftforeningen.

- Forkastelig
Til tross for at mange støtter arrangementet er det også noen som er negativt innstilt til markeringen.

- Det her syns jeg er forkastelig!! Vi jenter har allerede rosa sløyfe! Er vel greit at guttene har sin mnd for å kaste lys over de mannlige medisinske problem...? Hvis litt respekt!!!, skriver en på veggen til arrangementet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere