*Nettavisen* Nyheter.

Neste uke er det meldt over 30 grader i sør – i nord snur godværet

Til uken er det meldt sommervær i store deler av Sør-Norge – med temperaturer over 30 grader enkelte steder. I nord blir det nedbør og synkende temperaturer. I Europa er det sendt ut farevarsel.

20.07.19 14:39

Denne helgen preges Sør-Norge av grått og regnfullt vær, og Sørlandet ventes å få de største nedbørsmengdene.

I løpet av mandagen forsvinner imidlertid det våte været lenger nord, og varmluften stiger inn igjen i Sør-Norge.

– En av våre hovedprognoser som går gjennom neste uke er at det ser ut som det er et høytrykk som bygger seg opp på kontinentet, og på østlandsområdet blir det mest tørt og varmt, sier statsmeteorolog Espen Biset Granan i Meteorologisk institutt til VG.

- Kanskje opp mot 35-grader

Ifølge Biset Granan skal de høye temperaturene holde inn mot neste helg. I Sør-Norge ventes de høyeste temperaturene mellom onsdag og fredag.

– Da vil temperaturene være på 30 grader og kanskje til og med opp mot 35 grader enkelte steder, sier meteorologen.

På Vestlandet ventes det nedbør både i helgen og i starten av neste uke, før det kommer oppholdsvær og varme også der. I Midt-Norge blir det noe mer ustabilt vær, men med temperaturer rundt 20 grader.

I Nord-Norge har denne helgen bydd på strålende sommervær, etter en tid med lave temperaturer. Nå ser det imidlertid ut til å snu igjen for nordlendingene.

– Det ser ut som at denne helgen og mandagen ser fin ut, men så begynner det å skje ting og det blir mer ustabilt vær, forteller Biset Granan.

Hetebølge i Europa

Sørover i Europa ligger det nå en hetebølge over flere land. I Spania varsles det over 40 grader de nærmeste dagene, mens Frankrike ser ut til å bikk 40-tallet i begynnelsen av neste uke.

Meteorologene har sendt ut et farevarsel som går på varme til flere land, blant annet Spania og Østerrike.

Klikk på bildet for å forstørre.

VARMT: Enkelte steder i Sør-Norge ventes det temperaturer over 30 grader neste uke. Illustrasjonsfoto: Erik Johansen / NTB scanpix

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.