*Nettavisen* Nyheter.

Nesten 100 savnet etter flyktningforlis i Asia

Dhaka (NTB-Reuters-AFP): Nesten 100 mennesker er savnet etter at en båt som var overfylt med flyktninger sank utenfor kysten av Bangladesh. Flyktningene var bangladeshere og medlemmer av det etniske mindretallet rohingya i Myanmar.

Båten hadde 110 mennesker om bord, og inntil onsdag formiddag norsk tid var bare tolv reddet, opplyste oberstløytnant Mohammad Jahid i den bangladeshiske grensevakten. Letingen etter de andre fortsatte for fullt, tilføyde han.

- Båten var på vei til Malaysia, men hadde ikke tillatelse til å gå til havn der, sa en annen bangladeshisk tjenestemann. Forliset er det andre i sitt slag på to uker, etter at en annen båt med 135 flyktninger fra Bangladesh sank i Bengalbukta 28. oktober.

- Mellommenn har tatt imot penger fra flyktningene og lovet å få dem fram til Malaysia, sa administrasjonssjef Shamsul Islam i kystdistriktet Cox's Bazaar i Bangladesh. De fleste av de overlevende kom fra dette området, opplyste han.

Hundretusener av rohingyaer, en muslimsk mindretallsgruppe, har de siste tiårene flyktet fra undertrykkelse i Myanmar. Denne flyktningstrømmen har økt etter en rekke voldsepisoder i juni og oktober i år. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.