RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
En gruppe flyktninger venter på å få krysse grensen fra Serbia til Kroatia nær landsbyen Strosinci lørdag. I løpet av dagen krysset nesten 10.000 Kroatias grenser.
En gruppe flyktninger venter på å få krysse grensen fra Serbia til Kroatia nær landsbyen Strosinci lørdag. I løpet av dagen krysset nesten 10.000 Kroatias grenser. Foto: Antonio Bronic (Reuters)

Nesten 10.000 flyktninger til Kroatia lørdag

Kroatia registrerte lørdag det høyeste antallet flyktninger som er kommet på en dag.

Det opplyser landets innenriksdepartement.

Siden migrantene først begynte å bruke Kroatia som transittland inn mot Vest- og Nord-Europa for ti dager siden, har rundt 65.000 mennesker krysset landets grenser.

Nesten alle flyktningene og migrantene ble brakt til grensen mot Ungarn, der mediene i landet opplyser at de fraktes videre til Østerrike med hjelp fra ungarske myndigheter.

Ankomstrekorden settes samtidig som Ungarn melder at landet midlertidig stanser byggingen av et planlagt grensegjerde mot Slovenia. Årsaken er reglene i Schengen-området, som både Ungarn og Slovenia er en del av.

Den ungarske regjeringen har bygget eller planlegger å bygge grensegjerder mot Serbia, Kroatia, Slovenia og Romania for å holde det store antallet migranter og asylsøkere ute.

Les også: - Kroatia er ikke i stand til å ta i mot flere mennesker

Og denne: Østerrike: - Flyktningene har rett på beskyttelse, ikke rett til å velge det mest attraktive landet

(©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere