*Nettavisen* Nyheter.

Nesten 2 millioner småbarn underernært i Sudan

– Over 38 prosent av barna under fem år i Sudan, er kronisk undernært, ifølge Unicef. Arkivfoto. Foto: Jm Lopez (Afp / NTB Scanpix)

Rundt 2 millioner sudanske barn under fem år lider hvert år av underernæring, opplyser FNs barnefond UNICEF søndag.

22.11.15 22:07

UNICEFs representant i Sudan ber verdenssamfunnet øke bistanden for å få bukt med problemet.

Av de to millioner underernærte barna, regnes 550.000 for å lide av livstruende akutt underernæring. Mange av dem bor i de underutviklede østlige delene av Sudan eller i det konfliktherjede Darfur.

– Over 38 prosent av barna under fem år i Sudan, er kronisk undernært, sier Geert Cappelaere i UNICEF i Sudan.

Opprørere har i Darfur kjempet mot sentralregjeringen i Khartoum siden 2003. Millioner er drevet på flukt, og rundt 300.000 mennesker har mistet livet, ifølge FN.

I Øst-Sudan forklares det høye antallet underernærte barn blant annet med stor forekomst av diaré på grunn av dårlige sanitærforhold, samt at mødre slutter å amme for tidlig.

Hvert år får 150.000 av barna i Sudan som er verst rammet av underernæring, behandling gjennom FN-systemet. Milliarder, ikke millioner av dollar trengs for å bedre den dystre statistikken, ifølge Cappelaere.

– Dette må være et kollektivt ansvar. Det internasjonale samfunn er nødt til å trappe opp hvis det mener alvor i sine forpliktelser om å hjelpe det sudanske folk, sier han. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.