Kirkenes (NTB): Tirsdag kom det 196 asylsøkere til Norge over Storskog grensestasjon, opplyser Østfinnmark politidistrikt. Aldri før har det kommet så mange i løpet av en dag.

Mandag ble det også satt dagsrekord med 174 asylsøkere over Storskog.

I forrige uke kom det nesten 800 asylsøkere fra Russland til Norge over grensen ved Storskog i Finnmark. Rundt halvparten av disse var afghanske, mens snaut 100 kommer fra Syria. Bare noen få kom fra de sentralasiatiske statene Usbekistan og Tadsjikistan, skriver VG.

Brakkeleir

Totalt har over 3.000 flyktninger og migranter valgt veien via Russland og inn til Norge i år.

Det bygges nå en brakkeleir ved flyplassen i Kirkenes som skal fungere som registreringssenter. Deretter fraktes asylsøkerne sørover.

– Vi tømmer Kirkenes fortløpende, sa direktør Frode Forfang i Utlendingsdirektoratet mandag.

Den russiske sikkerhetstjenesten FSB advarer innbyggerne i grenseområdene mot Norge om at det kan være terrorister blant de mange asylsøkerne i området. PST sier de foreløpig ikke er bekymret.

Russland advarer mot terrorfare

Det var Independent Barents Observer som først omtalte den spesielle advarselen, som mandag ble lagt ut på nettstedet til kommunen Petsjenga Rajon.

Informasjonssjef Martin Bernsen i Politiets sikkerhetstjeneste (PST) mener det ikke er grunn til å frykte terror på den norske siden av grensen.

– Vi vet ikke om de (FSB) har andre informasjonskilder enn vi har. Så langt er vi ikke bekymret. Vi har ikke sett noen IS-sympatisører som er kommet til landet blant strømmen av flyktninger, sier Bernsen til Independent Barents Observer.

Han vil ikke si noe om hvorvidt PST er blitt informert om FSBs terrorvarsel.

– Vi kommenterer aldri hvordan vi samarbeider med andre lands etterretningstjenester, sier Bernsen.