Gå til sidens hovedinnhold

Nesten 500 afrikanere reddet utenfor kysten av Sicilia

Roma (NTB-Reuters): Italias kystvakt har reddet nesten 500 migranter som var stuet sammen i fem oppblåsbare båter utenfor kysten av Sicilia.

Om bord i båtene var også enkelte gravide kvinner, og flere av migrantene hadde behov for behandling på sykehus. De fleste er fra afrikanske land sør for Sahara, opplyser en talsmann for kystvakten.

- De var i oppblåsbare båter som var maksimum 10 meter lange, og som tåler om lag 10 personer om bord hvis de skal være trygge. I stedet fraktet de opptil 100 mennesker, sier talsmannen Marco de Milla. Båtene la trolig ut fra Libya.

De fleste migrantene ble brakt til Lampedusa, en liten øy sør for Sicilia der det hvert år ankommer tusenvis av mennesker som har tatt seg over Middelhavet.

Været har den siste tiden vært bedre enn på lenge, noe som har ført til en økning i antall ankomster. Tusenvis av mennesker har i årenes løp omkommet under den farlige reisen, både på grunn av forlis og mangel på vann og mat.

I 2011 mistet anslagsvis 1.500 mennesker livet på denne måten, mange av dem forsøkte å unnslippe uroen som preget nordafrikanske land under den såkalte arabiske våren. (©NTB)

Reklame

Sjekk ut Nettavisens eksklusive grillpakker: Den amerikanske grillpakken og den moderne grillpakken