Gå til sidens hovedinnhold

Nesten alle i Lærdal har fått strømmen tilbake

Lærdalsøyri (NTB): Med hjelp fra nødaggregater hadde nesten alle i Lærdal fått strømmen tilbake mandag ettermiddag. Men folk i Lærdal blir allikevel oppfordret til å bruke minst mulig strøm.

- Vi har brukt dagen i dag på å gjenoppkoble abonnentene, opplyste daglig leder Per Gullaksen i Lærdal Energi på et informasjonsmøte på Lærdalsøyri skule mandag ettermiddag.

Natt til mandag ble det satt inn nødaggregater, ettersom strømstasjonen i Lærdal er delvis nedbrent. I tillegg ble det opprettet en annen strømtilførsel til sykehuset. Om lag 95 prosent av Lærdal har nå strøm, ifølge Gullaksen, som allikevel gjentatte ganger oppfordret folk i Lærdal til å minimere strømforbruket.

- Her har det jo vært kaldt i dag, og ovner og varmtvannstanker har vært koblet ut lenge, så vi får et veldig hopp i forbruket med en gang, sa Gullaksen.

- Slå av og ikke bruk så veldig mye strøm nå i starten, det hjelper oss. Nå har vi begrenset kapasitet fordi vi kjører primært på strømaggregatet, men vi vil ha en stabil situasjon om en dag eller to, sa Gullaksen.

Det var Lærdal kommune som mandag ettermiddag arrangerte informasjonsmøtet der blant andre representanter fra kommune, politi, brannvesen og forsikringsselskaper deltok. (©NTB)