*Nettavisen* Nyheter.

Nesten alle politifolkene trives på jobb

Oslo (NTB): Ni av ti ansatte i politiet trives på arbeidsplassen. Samtidig mener de ansatte at det finnes klare områder for forbedring, viser politiets medarbeiderundersøkelse for 2013.

Politidirektør Odd Reidar Humlegård gleder seg over at så mange trives.

- Vi har stolte medarbeidere, og jeg er glad for deres ambisjoner og vilje til å oppfylle politiets samfunnsoppdrag, som er å forebygge og bekjempe kriminalitet, sier Humlegård.

Samtidig kommer det fram at det finnes potensial for forbedring. Forbedringspunktene er knyttet til opplæring, tilgang til informasjon og verktøy, samt nærmeste leder og utviklingsmuligheter. Medarbeidersamtaler, med tiltak, oppfølging og evaluering, blir trukket fram som den viktigste enkeltfaktoren for å bedre jobbtilfredsheten blant de ansatte.

På en skala fra 1 til 5 havner jobbtilfredshet mellom 4,0 og 4,6. Ansatte i Salten politidistrikt trives best her i landet (4,6), tett fulgt av kolleger i Rogaland, Haugaland og Sunnhordland, Follo, Søndre Buskerud samt Politihøgskolen (alle 4.5).

Ansatte i Økokrim havner på 4,4 på skalaen. Kripos-ansatte følger like bak med 4,3, som er samme plassering som ansatte i Oslo politidistrikt havner på. De minst tilfredse jobber i Sunnmøre politidistrikt (4,1) og Midre Hålogaland (4,0), samt Politidirektoratet (4,1) og Politiets utlendingsenhet (4,1). (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag