Gå til sidens hovedinnhold

Nesten et halvt århundre i skolen

Rektor ved Ekeberg skole, Kari Bjertnæs Philipps, går av med pensjon den 1. juli.

Ekeberg: Jeg tror det blir fint jeg, nå kan jeg gjøre akkurat hva jeg vil og kose meg, smiler den avtroppende rektoren, men hun innrømmer at det er to sider ved det å gå av med pensjon etter 42 år i det norske skoleverket.

Det er klart det er litt vemodig også, jeg er jo glad i denne skolen og kommer til å savne kollegaene mine og elevene.

Et livsverk

Av de 22 årene Kari Bjertnæs Philipps har jobbet i skolen, har hun brukt 20 av dem som lærer og 22 av dem i skoleledelsen. Hun var inspektør på Holmlia skole før hun her gikk over i en rektorstilling i et halvt år. Deretter bar ferden videre til Lofsrud skole som rektor og de siste åtte årene har hun altså vært rektor på Ekeberg skole.

Det har vært utrolig masse glede, jeg har virkelig kost meg med elevene, foreldrene og kolleger. Skolen har vært en flott arbeidsplass. Jeg har trivdes hele tiden selv om det har vært mye arbeid. Men det er trivelig med mye arbeid også, forteller Bjertnæs Philipps, men legger ikke skjul på at hun tror det kan være greit å pensjonere seg nå.

Jeg har barnebarn som jeg vil få mer tid til og så skal jeg reise. Det blir nok å gjøre, og jeg gleder meg til å få mer tid til hage og bøker, sier rektoren videre.

Utvikling

Den kommende pensjonisten kan bekrefte at det har vært en utvikling i skolen i løpet av de siste 42 år.

Det viktigste er kanskje dette med tilpasset læring. For 40 år siden var det ikke mye av det. Men innholdet i læringen har jo også forandret seg og læringsmetodene. Elevene trekker flere slutninger selv nå og selvstendig tekning blir vektlagt, sier rektoren og roser skolen hun har jobbet for de siste åtte årene.

Det er veldig flinke lærere her som vil veldig mye med skolen. Det har skjedd mye her de siste årene, sier Bjertnæs Philipps og forteller om satsning på lesing, om spennende prosjekter, stasjonsundervisning og tilpasset læring. Det er en glødende engasjert rektor som om noen dager pensjonerer seg til en roligere tilværelse.

Engasjement er viktig ellers blir jobben kjedelig. Og det å være rektor ved en skole er en spennende jobb, sier Kari Bjertnæs Philipps og legger til at det som rektor er viktig å ha samarbeidspartnere. Mottoet vårt har vært "sammen med læring og livsglede". Som rektor har man ansvaret for læringen til alle barna på skolen. Dette ansvaret kan være tungt å bære til tider, men det gir mye igjen når man ser resultater. Det å se barna opptre for eksempel, det er et høydepunkt for en rektor, smiler den avtroppende rektoren.

Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien gratis