RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nesten fem millioner briter i lønnsnød

London (NTB): Hver femte britiske arbeidstaker tjener mindre enn hun eller han trenger til livets opphold for seg og sin familie. Den faglige landsorganisasjonen TUC beskriver den økende fattigdommen i Storbritannia som «sjokkerende».

Minimumslønnen som trengs for en anstendig tilværelse er satt til 8,30 pund (77 kroner) per time i London og 7,20 pund (67 kroner) per time i resten av landet. I dag har vel 4,8 millioner briter mindre enn dette i lønn, skrev avisene The Guardian og The Independent mandag.

Politisk uavhengige The Independent beskriver lønnsutviklingen som en skandale. Stadig flere briter faller ned i fattigdom som følge av de verste økonomiske nedgangstidene siden 1950-tallet, fastslår avisen.

- Det er sjokkerende at en av fem arbeidere i våre dager fortsatt tjener mindre enn de trenger for å opprettholde en anstendig levestandard. En minimumslønn er ingen luksus, sier Frances O'Grady som er påtroppende leder for TUC.

Av de britiske regionene har Nord-Irland flest arbeidstakere som må greie seg på mindre enn de trenger til det daglige liv. Den hardest rammede yrkesgruppen er ansatte på puber og vertshus, fulgt av servitører på restauranter. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere