RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nesten fire av ti kvinner vet ikke hva de har i boliglånsrente


VET IKKE: Fire av ti kvinner i en undersøkelse utført for BN Bank, sier at de ikke vet hvilken rente de har på boliglånet sitt. Foto: Scanpix
VET IKKE: Fire av ti kvinner i en undersøkelse utført for BN Bank, sier at de ikke vet hvilken rente de har på boliglånet sitt. Foto: Scanpix
Sist oppdatert:
Banksjef advarer.

En undersøkelse Sentio har gjennomført for BN Bank viser at 37 prosent - nesten fire av ti kvinner - ikke vet hva de betaler i rente på boliglånet sitt, skriver Dagens Næringsliv (bak betalingsmur).

Blant de spurte mennene er 16 prosent usikre på hva de har i rente.

Administrerende direktør i BN Bank,  Gunnar Hovland, advarer mot å ikke sjekke opp hvilken rente man har. Han mener det kan koste deg dyrt.

- Jeg antar at hvis de ikke vet hva slags rente de har, så ligger du gjerne blant dem med de dårligere rentene, sier han.

Hovland sier resultatene i undersøkelsen viser at det fortsatt eksisterer et kjønnsrollemønster.

Undersøkelsen viser at en femtedel av boliglånstakerne betaler nesten én prosent mer i lånerente enn den beste femtedelen. Noen få betaler nesten dobbelt så mye som de med best rente.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere