RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nesten halvparten på AAP endte som uføre

Trondheim (NTB): 44 prosent av dem som fikk arbeidsavklaringspenger (AAP) i håp om å komme seg i jobb, endte opp som uføretrygdet.

Det viser tall som Nav har hentet ut for Adresseavisen.

Tallene gjelder personer som gikk over på arbeidsavklaringspenger (AAP) da ordningen ble innført i 2010 og som var gått ut av ordningen ved årsskiftet 2012. Undersøkelsen viser deres status seks måneder etter at de har sluttet å motta stønaden.

Selv om mange endte opp med en uføretrygd, har AAP-ordningen også ført en god del tilbake i jobb. Hver fjerde AAP-mottaker på landsbasis var i jobb uten noen Nav-ytelser da undersøkelsen ble gjort. I tillegg kommer nesten 20 prosent som også var i jobb, men som hadde en ytelse eller tjeneste fra Nav i tillegg.

- Andelen over i jobb er ikke så høy som vi ideelt skulle hatt. Men foreløpige tall tyder på at folk som kom inn i AAP-ordningen senere, i mindre grad har endt opp med uføretrygd og i større grad har endt opp i jobb, sier avdelingsdirektør Arve Winsnes i Nav Sør-Trøndelag.

Tallene viser at det ikke er store forskjeller mellom fylkene. Hedmark og Østfold skiller seg noe negativt ut, der 52 prosent har endt opp med uførestønad. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere