RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nesten hele Finance Credit-saken behandles på nytt

Hamar (NTB): Mandag starter Eidsivating lagmannsrett behandlingen av så å si hele Finance Credit-saken på nytt. Bare tre mindre punkter ble avvist av Høyesteretts ankeutvalg torsdag.

Riktignok er Trond Kristoffersen endelig domfelt for bedrageri av 200 millioner kroner mot tre kreditorer. Anken over disse punktene ble avvist av ankeutvalget. Men det vesentligste av den opprinnelige tiltalen for grovt bedrageri av nesten 1,5 milliarder kroner i den over ti år gamle Finance Credit-saken skal mandag opp til ny behandling i lagmannsretten.

Saken kan ende med at Kristoffersen, som døde i august, blir frikjent post mortem for bedrageri i milliardklassen. Det er Kristoffersens etterlatte som har tatt over anken hans, inkludert de formidable erstatningskravene. Det er satt av rundt tre måneder til saken.

Trond Kristoffersen ble i Oslo tingrett i 2004 dømt til ni års fengsel for sin hovedrolle i Finance Credit-skandalen. Forretningspartneren Torgeir Stensrud ble dømt til sju års fengsel.

To år senere opprettholdt Borgarting lagmannsrett Kristoffersens dom etter at han anket, men uten å begrunne avgjørelsen. I 2010 åpnet imidlertid Høyesterett for at straffedømte som har fått avslag på anke uten begrunnelse, kan få sakene sine gjenopptatt. I januar i år besluttet lagmannsretten at de fleste anklagepunktene skal til ny behandling i lagmannsretten. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere