Gå til sidens hovedinnhold

Nesten hver tiende må gå fra Ericsson i Sverige

Stockholm (NTB-TT-AFP): Nesten hver tiende ansatte må gå fra telekomkonsernet Ericssons bedrifter i Sverige. Konsernet sier opp 1.550 i et forsøk på å styrke fortjenesten.

Samtidig skal det skjæres kraftig ned på bruken av konsulenter og andre som er ansatt på korttidskontrakter, varslet konsernledelsen onsdag. Ericsson har slitt med inntjeningen på grunn av kontrakter som skulle øke konsernets markedsandel men var lite lønnsomme.

1.000 arbeidsplasser forsvinner i Stockholm, rundt 200 i Göteborg og resten på en rekke ulike steder i Sverige. Kursen på aksjer i Ericsson, som ved utgangen av september hadde 17.768 ansatte i Sverige, steg rett etter kunngjøringen om kuttene, men falt så raskt igjen.

Telekomanalytiker Martin Nilsson i Handelsbanken er overrasket over kuttene. - Så sent som tirsdag sa Ericsson til investorer at det ikke var noen omfattende oppsigelser i vente, sier Nilsson til nyhetsbyrået TT.

Han påpeker at det svenske teleselskapet Telia for bare et part uker siden la planer om å si opp rundt 2.000 ansatte. Nedskjæringene i Telia og Ericsson viser at det er tøffe tider for telekombransjen, som står under voldsomt press for å bli mer lønnsom, mener Martin Nilsson. (©NTB)

Reklame

Black Week: De beste motekuppene du gjør nå