Gå til sidens hovedinnhold

Nesten ingen nordmenn går i kirken

Nordmenn er blant Europas minst aktive kirkegjengere. Bare 2 prosent møter opp til gudstjenestene, viser en ny europeisk undersøkelse.

Oslo (NTB): Den norske kirke, der omkring 80 prosent av oss er medlemmer, trekker rundt 100.000 til gudstjeneste hver søndag. Det tilsvarer 2 prosent av befolkningen.

Bare 10 prosent av de spurte i Norge sier de går i kirken én gang i måneden eller oftere. Blant de 31 landene som er med i undersøkelsen er det bare Estland som har en lavere andel faste kirkegjengere med sine 8,8 prosent. Tilsvarende tall for Polen er 71,5 prosent, viser ferske tall fra European Social Survey (ESS).

- Tallene viser at det er litt gudstjenestekrise. Det er mange gudstjenesten ikke appellerer til, sier Vidar Kristensen i Kirkens informasjonstjeneste til Stavanger Aftenblad.

Leder i avdeling for menighetsutvikling i Kirkerådet, Paul Erik Wirgenes, sier de lave besøkstallene er en av Kirkens aller største utfordringer. Han vil imidlertid ikke tallfeste noe mål for kirkebesøket.

- Men det er en sentral målsetting at flere skal gå til gudstjeneste. Kirken kan aldri helt hvile når ikke storparten av alle døpte går til gudstjeneste. Vi har et stykke igjen, sier han. (©NTB)

Reklame

Manchester City slår lillebror Manchester United søndag

Kommentarer til denne saken