RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nesten komplett

Foto: Tim de Waele (©TDWsport.com)
Sist oppdatert:
Robert Gesink klatrer som en Tour de France-vinner og er Nederlands håp i Tour de France.

Det er store forventninger i Nederland fem dager før Tour de France.

Robert Gesink (Rabobank) er en av de store favorittene til å vinne den hvite trøyen (ungdomstrøyen) og en av outsiderne til å vinne hele Tour de France.

Ja, han er ikke verdens beste temposyklist og heller ikke like teknisk på sykkelen som de beste i klassen, men 24-åringen klatrer meget sterkt.

Gesink signerte allerede som 19-åringen for Rabobanks kontinentallag, og året etter ble han hentet opp til Pro Tour-laget Rabobank. Fremgangen de to første årene hos Rabobank var imponerende og det ser fremdeles ut som det bare går en vei.

Angrepsvillig
Slik Gesink parkerte flere Tour-favoritter, blant annet Andy Schleck (Team Saxo Bank) og Lance Armstrong (Team RadioShack), i etapperittet Sveits rundt noen uker tilbake var ikke tilfeldig.

Nederlenderen har lenge vært blant de beste klatrerne i bransjen, men har omtrent aldri maktet å rykke ifra, selv om han er villig til å angripe.

Rabobank-syklisten er ikke like eksplosiv som for eksempel Alberto Contador, men O2-opptaket er i verdensklasse. Det var nettopp tempoet over lang tid som felte Andy Schleck på den sjette etappen til La Punt.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Drømte om sin livs tempo
- Jeg følte meg veldig bra og vil benytte anledningen ti l å takke laget som gjorde en fantastisk jobb, uttalte Gesink etter sin hittil største seier i karrieren.

Gesink forsvarte seg godt på de to neste etappene, men var ikke like optimistisk før tempoetappen.

- Jeg vil forsøke å sykle min livs tempo og da får vi se hvordan det går.

Se alle Gesinks resultater her (ekstern lenke)

Det ble med forsøket på Nederlenderen som tapte mye på den siste tempoen. At han ble passert og knust av Fränk Schleck (Team Saxo Bank) var det ikke mange som hadde ventet seg.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Sterkt lag i touren
- Jeg vet ikke hvorfor det gikk så dårlig, uttalte Gesink etter nederlaget.

- Jeg vil huske etappen til La Punt hvor jeg tok trøyen, men jeg ville selvfølgelig forsvart ledertrøyen på tempoen.

Rabobanks Lars Boom, Juan Manuel Garate, Koos Morenhout, Grischa Niermann, Bram Tankink og Maarten Tjallingii er med for å hjelpe Gesink i Frankrike.

I tillegg har det nederlandske laget med tidligere Giro d`Italia og Vuelta Espana-vinner Denis Mentsjov i tillegg til den spanske spurteren Oscar Freire.

Må overleve tempoetappene
Mentsjov vant Giro d`Italia i fjor, men bommet totalt med formen under Tour de France. Legger man til Freires moderate innsats og Gesinsk velt som gjorde at han ikke fullførte den sjette etappen var det en svak innsats fra Rabobank-laget tatt i betraktning mannskapet de stilte med. Oppturen var Garates etappeseier opp til Mont Ventoux.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Det er i hvert fall gode muligheter for Robert Gesink hvis formen er like god som under Sveits rundt. Overlever 24-åringen de to tempoetappene i tillegg til de krevende brosteinspartiene har han allerede kommet langt opp i sammendraget når ryttere nærmer seg Paris i slutten av juli.

Det som er sikkert er at nederlenderne helst vil se Gesink i gult hvis de skulle velge mellom han og Mentsjov.

Hva tror du om Gesinks sjanser?

Les flere sykkelnyheter på procycling.no!

Følg oss på Facebook og Twitter!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere