RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nesten-smell mot Fredrikstad

TORP IDRETTSPLASS (vif.no): Etter en effektiv førsteomgang og en dårlig andreomgang spilte Vålerengas juniorlag uavgjort 3-3 mot Fredrikstad torsdag kveld. Anders Lie, Kent Brekke Jensen og Adnan Haidar scoret VIF-målene.

- Andreomgang var ikke bra og vi kunne fort tapt kampen. Vi var litt på hæla og Fredrikstad ble kanskje snytt for et straffespark. Det er positivt at nekter å tape, men prestasjonsmessig har vi mye å gå på. Dette var et steg tilbake fra Skeid-kampen forrige uke, sier Vålerenga-trener Raymond Mikkelsen til vif.no.

God start
Det startet imidlertid bra i landlige omgivelser på Torp idrettsplass. Vålerenga var klart bedre enn vertene i førsteomgang og var effektive når sjansen bød seg. Allerede etter drøye ti minutter lå den første ballen i nettet. En god Adnan Haidar kom seg fri på venstrekanten, la ballen hardt inn foran mål og fant Anders Lie på bakre stolpe som kranglet ballen i mål. Lie har scoret i alle årets interkretskamper og står bokført med solide seks mål på fem kamper.

Etter halvspilt omgang gikk Bardh Shala i bakken etter å ha tråklet rundt med FFK-forsvarerne i straffefeltet. Dommeren pekte på ellevemetersmerket og Kent Brekke Jensen ekspederte som vanlig ballen sikkert i mål.

Shala var nok en gang involvert da Vålerenga økte til 3-0 seks minutter senere. Spissen driblet seg fri på venstrekanten og la inn til Adnan Haidar som bredsidet ballen i det tomme Fredrikstad-målet. Tre minutter før pause reduserte vertene til 3-1 da de lurte et frispark i mål via muren.

- Jeg er fornøyd med at vi scoret tre mål i en tempomessig dårlig førsteomgang. 3-1-ledelse til pause var veldig bra. Vi var effektive og scoret på tre av fem sjanser, forteller Mikkelsen.

- Før andreomgang ønsket vi å forsterke det positive fra de første 45 minuttene og dra med oss den gode følelsen videre. Vi visste at Fredrikstad kom til å skape et kjempetrøkk i starten av omgangen, men vi klarte ikke å demme opp.

Begredelig etter pause
Fredrikstad var rett og slett bedre enn Vålerenga etter pause. 17 minutter ut i omgangen dunket Michael Trulsen inn 3-2.

- Fredrikstad fikk blod på tann med sin 3-2-redusering og vi ble rett og slett overspilt i mellomrom og midtbaneledd. Vi hang ikke sammen som lag. Vi prøvde å gjøre noen forandringer, men lykkes ikke så godt med det. Ingenting stemte for oss etter pause og vi manglet struktur i laget.

Vålerenga hadde sjansen til å øke til 4-2 da Adnan Haidar kom seg løs på høyrekanten og slo ballen hardt inn foran mål. FFK-keeperen var utspilt, men ingen VIF-gutter fikk en tå på ballen. Det var uansett Fredrikstad som var farligst og da Nikolai Djupesland fikk sitt andre gule kort for dagen og måtte gå i dusjen, ble det nesten umulig for Vålerenga å holde stand. Syv minutter før slutt headet FFK inn utlikningen.

- Fredrikstads utlikningsmål måtte komme slik som kampen utviklet seg. Vi var en mann mindre og prøvde å sette trøkk på dem, men vi hadde ikke så mye å stille opp med. Andreomgang var masete. Kommunikasjonen var dårlig og mange var frustrerte. Vi har mye å ta tak i.

- Vi hadde spillere som hadde dagen, men vi fikk ikke utnyttet dem godt nok. Adnan Haidar var ekstremt god når han var rettvendt og kom seg rundt stort sett hver gang han prøvde. Vi klarte imidlertid ikke å frispille han rettvendt nok ganger. Noe av nøkkelen til en bedre prestasjon ligger nok der.

- Glenn er en luring
Selv om kampen endte uavgjort, var det tidligere VIF-trener Glenn Rostad som gliste bredest etter kampen.

- Glenn kjenner VIF-gutta ut og inn og er en luring. I fjor førte han Fredrikstad til seier og uavgjort mot oss og i dag klarte han å snu kampen etter en håpløs start. Fredrikstad og Glenn skal ha honnør for at de reiste seg, sier Mikkelsen.

- Men vi henger ikke med hodet. Nå må vi jobbe knallhardt for å komme sterkere tilbake mot Kolbotn på Valle om en uke.

Se flere bilder fra kampen på vif.no senere i dag.

5. serierunde – interkretsserien
Fredrikstad – Vålerenga 3-3 (1-3)
Torp idrettsplass

Mål: 0-1 Anders Lie (11), 0-2 Kent Brekke Jensen (str. 24), 0-3 Adnan Haidar (30), 1-3 Michael Trulsen (43), 2-3 Michael Trulsen (62), 3-3 Dardan Mehmeti (83)

Rødt kort Vålerenga: Nikolai Djupesland (to gule kort)
Gule kort Vålerenga: Simen Thollefsen, Kent Brekke Jensen, Prince Mambouana, Fredrik Carlsen

Vålerengas lag: Kristian Krohn-Holm – Emilio Garcia, Stian Eriksen, Simen Thollefsen, Kent Brekke Jensen – Adnan Haidar, Fredrik Carlsen, Nikolai Djupesland, Anders Lie (Martin Fermin fra 82) - Prince Mambouana (Andreas Aanesrud fra 61 [Prince Mambouana fra 88]), Bardh Shala

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere