Gå til sidens hovedinnhold

Nestlé trekker Smarties-kalender

Oslo (NTB): Matvareprodusenten Nestlé har besluttet å trekke adventskalenderen med Smarties fra det norske markedet på grunn av manglende merking av stoffer som kan forårsake allergiske reaksjoner.

Smarties adventskalender 372 g skulle vært merket med en advarsel om at den «kan inneholde spor av peanøtter», men siden merkingen mangler, blir kalenderen trukket fra markedet i Norge.

Nestlé opplyser at godteriet i kalenderen ikke må spises dersom man har peanøttallergi, og understreker at de trekker tilbake kalenderen fra norske butikkhyller frivillig.

Smartiesene inneholder også nøtter, men dette er merket riktig i ingredienslisten, understreker selskapet som er verdens største produsent av mat- og drikkevarer.

- Kvalitet og sikkerhet for våre produkter har alltid høyeste prioritet. Vi trekker derfor produktet tilbake av sikkerhetsmessige grunner, skriver selskapet i en pressemelding.

Kunder som har kjøpt kalenderen får pengene tilbake dersom de tar kontakt med selskapets forbrukerkontakt. (©NTB) (©NTB)

Reklame

De beste kuppene du gjør på Milrab-salget