RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nestleder i kinesisk storby forsvunnet

Beijing (NTB-Reuters): Viseborgermesteren i den kinesiske millionbyen Chongqing er offisielt sykmeldt. Sterke rykter vil ha det til at han har forsøkt å hoppe av til USA.

Den ambisiøse lederen i Chongqing, politbyråmedlem og ordfører Bo Xilai, er midt oppe i en politisk storm etter at hans nestkommanderende, viseordfører Wang Lijun, ifølge en rykteflom av de virkelig sterke skal ha forsøkt å søke tilflukt i det amerikanske konsulatet i Chengdu, hovedstad i Sichuan-provinsen.

Wang skal ifølge ryktene ha forsøkt å ta seg til Chengdu, som ligger noen timers bilkjøring fra Chongqing. En talsmann for USAs ambassade i Beijing, Richard Buangan, sier til nyhetsbyrået Reuters at han «ikke kan kommentere» meldinger om en angivelig asylsøknad.

- Jeg kan si at det ikke var noen trussel mot konsulatet i Chengdu i går, og USA ba ikke om styrket sikkerhet rundt konsulatområdet, tilføyde han.

Ifølge avisen The Guardian, som refererte til øyenvitner, omringet store politistyrker tirsdag kveld det amerikanske konsulatet og kontrollerte all trafikk inn og ut. De blokkerte også veier til og fra området. Kinesiske mikrobloggere sendte ut bilder av Wang og påstander om at Wang hadde forsøkt å hoppe av etter et sammenstøt med sin sjef Bo Xilai.

Wang Lijun har vært helt sentral i Bo Xilais kampanje mot korrupsjon og arbeid for å bli valgt til den sentrale ledelsen i kommunistpartiet i Beijing på høstens partikongress. Hvis Wang nå har forsøkt å hoppe av, er det et betydelig politisk tilbakeslag også for Bo. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere