RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

NETANYAHU: Israels statsminister Benjamin Netanyahu.
NETANYAHU: Israels statsminister Benjamin Netanyahu. Foto: Pool

Netanyahu: - Israel kjemper for livet

Sist oppdatert:
Statsminister Benjamin Netanyahu beordrer nye tiltak for å stanse angrep utført av palestinere. Israel utøver nå en kamp på livet for å overleve, sier han.

Jerusalem (NTB-AFP): – Israel kjemper for livet mot palestinsk terror, sier Netanyahu i en tale søndag.

Han opplyser at han beordrer nye, hardere tiltak etter at to israelere ble drept i Jerusalem lørdag.

– Disse tiltakene inkluderer blant annet å få fortgang i arbeidet med å rive ned terroristenes hjem, sa statsministeren i sin tale.

Netanyahu kom søndag hjem til Israel etter å ha vært på FN-møte i New York. Det første han gjorde var å kontakte statsråder og sikkerhetssjefer for å få på plass tiltak som skal «hindre terror og holde tilbake og straffe angripere». Folk som mistenkes for å ha utført angrep mot israelere skal kunne fengsles uten rettssak, sikkerhetstiltakene i Jerusalem og på Vestbredden skal forsterkes ytterligere, og folk som hisser opp til bråk ved al-Aqsa-moskeen, som ligger på det jødene kaller Tempelhøyden, skal ilegges rettslig påbud om å holde seg unna.

Tidligere søndag ila israelsk politi palestinere forbud mot å gå inn i Jerusalems gamleby i to dager. De eneste palestinerne som fortsatt kan bevege seg der, er de som har sine boliger inne i gamlebyen. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere