RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Netanyahu: - Rouhani er en ulv i fåreklær

New York (NTB-Reuters): - Israel er forberedt på å handle på egen hånd for å hindre Iran i å skaffe seg atomvåpen, sier statsminister Benjamin Netanyahu i en tale til FNs hovedforsamling.

Irans president Hassan Rouhani har lagt an en mer forsonende tone enn sin forgjenger, noe som har ført til et politisk tøvær mellom Iran og USA. Rouhani og USAs president Barack Obama hadde fredag en historisk telefonsamtale, den første mellom de to landenes presidenter siden 1979.

Utviklingen har imidlertid ført til uro i Israel, der mange ikke stoler på iranernes utspill.

I Netanyahus tale tirsdag var det få tegn til forsoning. Den israelske statsministeren understreket at den eneste fredelige måten å hindre Iran å skaffe seg atomvåpen på, er en kombinasjon av harde sanksjoner og en troverdig militær trussel.

- Rouhani er en ulv i fåreklær. En ulv som tror han kan trekke ull ned over øynene på det internasjonale samfunnet. Som alle andre ønsker jeg at vi skal kunne tro på Rouhanis ord, men vi må fokusere på Irans handlinger, sa Netanyahu, som tok til orde for å holde presset mot landet oppe. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere