RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Netanyahu: – Verden lar seg lure av Iran

Sist oppdatert:
Eilat (NTB-Reuters-AFP): Israels statsminister Benjamin Netanyahu viste mandag fram en beslaglagt våpenlast som skal ha vært på vei fra Iran til Gazastripen.

Statsministeren gjorde det klart at han er skuffet over at vestlige land ikke har reagert sterkere etter avsløringen av våpenlasten.

– De ønsker å opprettholde illusjonen av at Iran har endret retning. Faktaene som vi viser fram her, viser det stikk motsatte, sa han i en tale i den israelske havnebyen Eilat.

Før talen fikk et stort antall journalister og utenlandske diplomater kikke på de beslaglagte våpnene. De omfatter 181 bombekastergranater, 400.000 patroner og 40 raketter med en rekkevidde på 160 kilometer.

Våpnene befant seg på et skip registrert i Panama som ble stanset av den israelske marinen i Rødehavet i forrige uke. Iran har avvist de israelske anklagene og sagt at det ikke stemmer at et skip har fraktet våpen fra Iran til Gazastripen.

Det antas at de kraftigste rakettene som befinner seg på Gazastripen i dag, har en rekkevidde på 75 kilometer.

Den islamistiske Hamas-bevegelsen, som har makten i det palestinske området, avduket mandag en statue av en slik rakett – trolig for å minne Israel om hva landet risikerer under en eventuell ny konflikt med palestinerne. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere