RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Netanyahu ber Morsy opprettholde fredsavtale

Jerusalem (NTB-AFP): Israels statsminister Benjamin Netanyahu ber Egypts nye president Mohamed Morsy opprettholde fredsavtalen mellom de to landene. Israel vil gjøre sitt for å styrke samarbeidet med Egypt, lover Netanyahu.

Løftet settes fram i et personlig brev som Netanyahu sendte til Morsy i forrige uke, skrev den israelske avisen Haaretz søndag. I brevet understreker statsministeren at det er i begge lands interesse å respektere fredsavtalen fra 1979.

- I sitt budskap gratulerer Netanyahu Morsy med valgseieren, og han tilbyr samarbeid med den nye regjeringen i Kairo, het det i artikkelen i Haaretz. Ifølge avisen har Netanyahu etter råd fra USA utsatt planer om å få i stand en direkte telefonsamtale med Morsy.

Den egyptiske presidenten, som ble tatt i ed lørdag, representerer islamistbevegelsen Muslimsk brorskap. Israelske politikere har sett med en viss uro på Brorskapets økende innflytelse etter den egyptiske presidenten Hosni Mubaraks fall fra makten i fjor.

Men statsminister Netanyahu har understreket at israelerne setter pris på den demokratiske prosessen i nabolandet. Han har også gjort det klart at Israel mener framtidig samarbeid bør bygge på den historiske fredsavtalen. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere