Gå til sidens hovedinnhold

Netanyahu klager til USA om palestinske uttalelser

Jerusalem (NTB-Reuters): Israel har klaget til USAs utenriksminister John Kerry om uttalelser fra palestinerne som de mener underminerer de påbegynte fredsforhandlingene, opplyser en representant for israelske myndigheter.

Uttalelsene fra palestinsk side har til hensikt å oppegge befolkningen mot Israel og er kontraproduktive, har Netanyahu formidlet i et brev til USAs utenriksminister.

Klagen understreker at gjensidige anklager og mistillit truer samtalene, selv om Israel nå forbereder løslatelsen av et stort antall palestinske fanger før samtalene tas opp igjen neste uke.

Ifølge representanten nyhetsbyrået Reuters har snakket med viste Netanyahus brev til en uttalelse fra palestinernes president 29. juli i år der han sier at en fremtidig palestinsk stat vil være «uten tilstedeværelsen av en eneste israeler, verken sivile eller soldater».

- Snarere enn å utdanne en ny generasjon palestinere til å leve i fred med Israel, bereder denne utdanningen i hat grunnen for fortsatt vold, terror og konflikt, heter det i brevet. (©NTB)

Reklame

Tilbud: Nå får du 15 GB til kun 299 kroner i måneden