Netanyahu: Offensiven fortsetter

GIR SEG IKKE: Israels statsminister Benjamin Netanyahu (t.h.) med forsvarsminister Moshe Yaalon i Tel Aviv.

GIR SEG IKKE: Israels statsminister Benjamin Netanyahu (t.h.) med forsvarsminister Moshe Yaalon i Tel Aviv. Foto: Dan Balilty (Afp / NTB Scanpix)

Israel er forberedt på å fortsette kampen mot væpnede palestinere på Gazastripen etter at Hamas' tunneler er ødelagt, sier statsminister Benjamin Netanyahu.

02.08.14 22:13

Under en pressekonferanse sammen med forsvarsminister Moshe Yaalon lørdag kveld, nevnte ikke Netanyahu noe om at bakkestyrker er i ferd med å trekke seg ut, slik flere israelske medier meldte lørdag.

– Etter å ha fullført oppdraget med å ødelegge tunnelene, kommer det israelske forsvaret til å fortsette å handle i henhold til våre egne forsvarsbehov. Det vil fortsette helt til vi oppnår vårt mål om å gjenopprette sikkerheten for dere – Israels borgere, sa statsministeren.

– Alle alternativer ligger på bordet, tilføyde han.

Utålelig pris

Flere titalls tunneler er ødelagt, og Hamas' infrastruktur er i stor grad ødelagt, påpeker statsministeren.

Les også: Israel signaliserer nedtrapping i Gaza

– Vi godtar ikke at angrepene fortsetter. Hamas er nødt til å forstå at uansett hvor lang tid det tar, så kommer de til å måtte betale en pris som fra deres ståsted er utålelig, advarte Netanyahu.

Fram til lørdag kveld var det meldt om over 1.660 drepte palestinere på Gazastripen. Flere tusen «terrormål» er ødelagt på Gazastripen, mens flere hundre «terrorister» er drept, påpeker han.

– Israel har ingenting imot befolkningen i Gaza, og nå ber vi om at en internasjonal gjenoppbyggingsinnsats må være knyttet til avvæpning, sa statsministeren og henviste til Hamas.

Mangler forhandlingsvilje

Gaza-offensiven vil fortsette «så lenge det er nødvendig», påpekte Netanyahu, som ikke ga noe tegn til at Israel er villig til å gå tilbake til forhandlingsbordet i Kairo.

Egypt har lagt fram en våpenhvileplan som kan få slutt på kampene mellom Israel og Hamas på Gazastripen, men bare den palestinske delegasjonen var på plass lørdag.

Israels statsminister skrøt av seirene hans militære styrker har oppnådd på Gazastripen, samtidig som han takket støttespillere i Europa og USA.

– USA har støttet oss enormt under Gaza-krisen, sa Netanyahu.

Hamas lover fortsatt kamp

Hamas kommer til å fortsette å kjempe mot Israel inntil målet er nådd, sier en talsmann for bevegelsen lørdag kveld.

Uttalelsene kom like etter at Israel varslet at offensiven på Gazastripen vil fortsette, selv om målet med å ødelegge Hamas' infrastruktur snart skal være nådd.

– Vi kommer til å fortsette vår motstand inntil vi har nådd våre mål, sier Hamas-talsmann Fawzi Barhum til nyhetsbyrået AFP.

Hamas avfyrte lørdag over 70 raketter mot Israel, ifølge det israelske forsvaret. Sju av dem ble skutt ned av Israels rakettforsvarssystem, mens 67 raketter slo ned i åpent lende.

Israels statsminister Benjamin Netanyahu hevdet under en pressekonferanse lørdag kveld å ha påført Hamas betraktelige nederlag siden offensiven startet 8. juli.

– Netanyahu var forvirret, noe som viser at han står overfor en ordentlig krise, påstår Barhum. (©NTB)


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.