RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Netanyahu og Abbas med felles uttalelse

Sist oppdatert:
Ramallah (NTB-Reuters): En felles kunngjøring fra israelske og palestinske myndigheter er sjelden kost. Men lørdag kom en uttalelse der begge parter forplikter seg til å arbeide for fred.

Uttalelsen ble offentliggjort etter at Israels statsminister Benjamin Netanyahu svarte på et brev som den palestinske presidenten Mahmoud Abbas sendte ham i forrige måned.

- Israel og de palestinske selvstyremyndighetene har forpliktet seg til å oppnå fred, og partene håper at utvekslingen av brev mellom president Abbas og statsminister Netanyahu vil bidra ytterligere til dette målet, heter det i uttalelsen

I brevet som Abbas sendte i april, ber ha Israel slutte byggingen av bosetninger på den okkuperte Vestbredden. Han anklager også Israel for ikke å vise noe engasjement for fredsprosessen. Lørdag sendte Netanyahu et svar som ble gitt til Abbas via sendebudet Issac Molcho i Ramallah på Vestbredden.

Ifølge Den palestinske frigjøringsorganisasjonen (PLO) inneholder brevet ingenting som kan bidra til å få fredssamtalene i gang igjen.

- Det israelske budskapet inneholdt ingen klare svar når det gjelder de sentrale sakene som hindrer at forhandlingene kan gjenopptas, sier PLOs generalsekretær Yasser Abed Rabbo. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere