Gå til sidens hovedinnhold

Netanyahu og Abbas møtes i Det hvite hus

Washington (NTB-Reuters-AFP): President Barack Obama inviterer neste uke Israels statsminister Benjamin Netanyahu og palestinernes president Mahmoud Abbas til samtaler i det Hvite hus.

Møtet mellom de tre skal finne sted tirsdag, og Obama håper at det kan bidra til at fredsforhandlingene blir gjenopptatt.

Før møtet vil den amerikanske presidenten møte de to lederne hver for seg, opplyser Obamas talsmann Robert Gibbs.

Obamas Midtøsten-utsending George Mitchell har den siste uka hatt fire møter med Benjamin Netanyahu og to møter Mahmoud Abbas, men reiste fredag tomhendt hjem til Washington.

Mitchell har presset hardt for å få Israel til å stanse utvidelsen av bosetninger i de okkuperte palestinske områdene, slik USA og palestinerne gjentatte ganger har krevd.

Noe løfte om byggestans fikk han ikke fra Netanyahu, men kravet kommer trolig til å bli gjentatt av Obama under tirsdagens møte.

Israel bekreftet lørdag kveld at Netanyahu ville delta under møtet med Abbas i Det hvite hus.

- Statsministeren har svart positivt på invitasjonen til å møte president Obama og presidenten for de palestinske selvstyremyndigheten, het det i en kunngjøring.

På amerikansk side understrekes det at møtet mellom de tre neppe kommer til å resultere i noen felles kunngjøring eller konkret avtale.

- Disse tre lederne kommer til å sette seg ned i samme rom og fortsette arbeidet med å redusere avstanden som hersker mellom dem, sier en anonym kilde i Obama-administrasjonen. (©NTB)

Reklame

United-legenden håper Solskjær henter Haaland til Old Trafford

Kommentarer til denne saken