Gå til sidens hovedinnhold

Netanyahu positiv til ny egyptisk regjering

Jerusalem (NTB-Reuters-AFP): Israel ser gode muligheter for samarbeid med den nye egyptiske regjeringen. Samarbeidet vil finne sted på grunnlag av den eksisterende fredsavtalen, sier den israelske statsministeren Benjamin Netanyahu.

Kommentatorer i israelske medier ga mandag uttrykk for bekymring, etter at Det muslimske brorskapets kandidat Mohamed Morsy vant valget i nabolandet. Men Netanyahu valgte å se lyst på framtidsutsiktene.

- Vi venter oss samarbeid med den nye regjeringen på grunnlag av fredstraktaten, sa statsministeren til mediefolk etter et møte med Russlands president Vladimir Putin i Jerusalem mandag.

- Fred er viktig både for Israel og for Egypt, understreket han.

Forsvarsminister Ehud Barak var noe mer tilbakeholden i sin kommentar, og sa at den nye regjeringen i Egypt «byr på både muligheter og utfordringer» for Israel. En ikke navngitt israelsk tjenestemann sa til nyhetsbyrået AFP at valget av Morsy «ikke er oppmuntrende».

Morsy har sagt at han kan tenke seg å ta fredsavtalen med Israel opp til ny vurdering, men har ikke antydet at egypterne vil trekke seg fra avtalen helt og holdent. (©NTB)

Reklame

Black Week hos Ekstralys: Gjør kupp på billykter, arbeidslys og xenonsett