RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Netanyahu sier nei til nye boliger på Vestbredden

Sist oppdatert:
Jerusalem (NTB-Ritzau-AFP): Israels planer om å bygge 24.000 nye boliger på Vestbredden er avlyst. Det opplyser statsminister Benjamin Netanyahu i en offisiell erklæring.

Netanyahu begrunner avgjørelsen med at kritikken som byggeprosjektet vil vekke i andre land, vil gjøre det vanskeligere for Israel å påvirke verdenssamfunnet til å si nei til en atomavtale med Iran.

Byggeplanene skal ha blitt utarbeidet av Israels boligminister Uri Ariel, som nå synes å ha fått en offentlig irettesettelse av Netanyahu. Statsministeren er vanligvis svært positiv til bygging av bosetninger på den okkuperte Vestbredden, men denne gangen ser det ut som om det har vært en dårlig samordning mellom ham og boligministeren.

Israel frykter at Iran er i ferd med å lage en atombombe og er svært skeptisk til forhandlingene som foregår mellom verdens stormakter og presteregimet i Teheran. Israel er sterkt imot at verdenssamfunnet lemper på sanksjonene mot Iran.

Erklæringen fra Netanyahus kontor ble sendt ut etter at den palestinske presidenten Mahmoud Abbas advarte om at fredsforhandlingene med Israel vil være over hvis planene ikke blir droppet. Han skal ha innkalt palestinske ministre til et hastemøte der «alle alternativer lå på bordet», samtidig som han truet med å bringe saken inn for FN. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere