RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Netcom har problemer – igjen

Sist oppdatert:
Nytt mobilkaos har oppstått i Oslo-området.

OPPDATERT 11:15: Trafikkproblemene er nå løst. - Det var bare å restarte en server, omtrent som at du av og til må restarte datamaskinen din for å løse problemer, forteller informasjonssjef Øyvind Vederhus i Netcom til Nettavisen.

Netcom melder klokken 11.00 torsdag formiddag at de igjen har trafikkproblemer i Oslo-området.

Selskapet skriver på sine nettsider at problemene gjør at enkelte kunde rikke får satt opp samtaler eller sendt SMS.

Programvarefeil
Feilen skal være funnet, og selskapet jobber på med å rette saken. Selskapet sier de vil komme med ny info 11.30.

- Det er et trafikkproblem i Oslo og omeng. Det kan tyde på at det er en programvarefeil i en sender i Oslo som mange basestasjoner snakker til, men dette er ikke bekreftet, sier informasjonssjef Øyvind Vederhus i Netcom til Nettavisen.

Tror på rask retting
Ifølge Vederhus gjelder dette enkelte abonnenter, men skal ikke påvirke alle i området.

- Vi har folk fysisk tilstede, og vi er også inne gjennom nettet. Vi har ingen indikasjoner på at dette skal ta veldig lang tid, sier Vederhus.

En uke full av feil
Tidligere denne uken har både Netcom og Telenor hatt store problemer med sitt mobilnett. Telenor hadde den største feilen som oppstod på grunn av gravearbeid i kombinasjon med oppgradering av nettet. Netcom hadde mindre problemer på formiddagen, og en stor feil på kvelden.

På tirsdag gjorde en programvarefeil hos Banetele at internett gikk tregt eller var utilgjengelig for svært mange kunder.

Post- og teletilsynet har tidligere uttalt til Nettavisen at teleoperatørene ikke har noe krav til oppetid utover det de har i kontraktene med sine kunder.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere