RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Netscape ble hacket

Nettsiden til legendariske Netscape har ikke bare tilhengere, og ble onsdag utsatt for et angrep.

Netscape relanserte nylig sin nettside med en nyhetstjeneste der brukere kan nominere nyhetsartikler de mener andre bør lese, mye likt det man ser på Digg.com.

Derimot har tjenesten til Netscape skilt seg ut på én måte: De mest aktive tipserne kan få betalt 1.000 dollar i månenden for jobben sin.

Det mener mange at lager et korrupt nettsamfunn og bryter med den frivillige tradisjonen som har vokst frem på nettet på sider som nettopp Digg.com eller Wikipedia.

Les mer om dette her.

På onsdag skal Digg-brukere ha utnyttet en svakhet i nettsidene til Netscape. Dette førte til at brukere som besøkte siden fikk pop-up-vinduer med beskjeden «This site sucks. Go here instead.», med lenke til Digg.com, melder Vunet.

Angrepet, omtalt som «cross-site scripting», går ut på at man på sider som viser brukergenererte innlegg, også legger ved små skript (mini-programmer) som kjøres når innleggene vises. På den måten kan man blant annet stjele e-post-adresser eller lage slike problemer som Netscape opplevde.

Google tettet nylig en lignende mulighet til Gmail som potensielt kunne gjøre at utenforstående kunne få full kontroll over brukerens konto.

Les flere IT-saker på våre IT-sider.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere