RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Alexander Dahlstrøm Winger (i hvitt) tok NM-sølv på 400 meter. Vinneren, Thomas Roth (t.v.) spurtet inn til 47,93 på de siste metrene.
Alexander Dahlstrøm Winger (i hvitt) tok NM-sølv på 400 meter. Vinneren, Thomas Roth (t.v.) spurtet inn til 47,93 på de siste metrene. Foto: Eirik Førde

Nettavisen - ikke bare raske på nett

Sist oppdatert:
Nettavisens vaktsjef vant sølv på 400 meter i friidretts-NM i Kristiansand.

Alexander Dahlstrøm Winger har gjort en strålende jobb som journalist og vaktsjef i Nettavisen, men det er ikke bare på nett at det er fart i gutten.

I årets norgesmesterskap i friidrett viste at han også kan nå toppen på andre arenaer. Med 48.27 og ny personlig rekord løp han søndag kveld inn til sølvmedalje.

- For en måned siden hadde jeg null tro på å løpe bra i det hele tatt. Men jeg har trent hardt de siste to månedene, og vips så kom formen, akkurat i tide til NM, sier Winger, som løper for Tjalve IK.

Startet å trene en måned etter sesongstart
Winger har slitt mye med skader i forkant av sesongen. Treningen begynte han først én måned etter at sesongen hadde startet.

Planen for løpet var enkel: Gi alt, for å utnytte Wingers styrker, som egentlig er kortere distanser.

- Jeg ville kjøre de første 300 meterne ganske hardt og så prøve å holde farten oppe så lenge som mulig. Men det holdt ikke helt inn, sier han.

Store deler av løpet knivet Winger og Mauritz Kåshagen fra Moelven IL om ledelsen, men da det var rundt 50 meter igjen fikk Thomas Roth fra Ullensaker\Kisa IL fart på seg, og passerte dem begge da det var 30 meter igjen. Han vant på 47,93, 30 hundredeler foran Winger og Kåshagen.

- Det er egentlig kortere distanser, 100 og 200 som er min spesialitet. Roth er en langdistansesprinter. Men det var likevel ganske kjipt å se ham løpe forbi, sier Winger.

Rask – ikke bare på nett
Bragden gleder Nettavisens redaktør, Gunnar Stavrum, som selv er løpsinteressert og har deltatt på både maraton og halvmaraton

- Dette viser at vi ikke har bare raske folk på nett. For øvrig så blir ikke bragden mindre imponerende av at han også gjør det så bra både på jobb og skolen, sier Stavrum.

Selv om langdistanse er Stavrums spesialitet, tror han ikke at han ville ha blitt noen stor utfordring for Winger.

- For å si det sånn, hadde jeg fått et forsprang på 600 meter, så tror jeg at jeg hadde slått ham på 1000, ler han.

Rike tippeligaspillere
Winger, som også jobber som vaktsjef i Nettavisen, innrømmer at det er ikke så lett å kombinere jobb og friidrett.

- Det er krevende, og hadde jeg jobbet 100 prosent, hadde dette vært umulig, sier han.

Sponsorene er det også så som så med.

- Da jeg var junior var jeg sponset av den lokale banken og fikk tilskudd fra kommunen. Men nå til dags må du jobbe for sponserene, de kommer ikke av seg selv. Og hvis du skal leve på friidrett i Norge må du være blant verdens beste, noe som er litt urettferdig. Vi er fysisk sett på et høyere nivå enn norske tippeligaspillere som tjener millioner, sier Winger.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere