I februar ble det kjent at Nettavisen-journalist Espen Teigen lånte penger av folk han intervjuet, at han skyldte penger til folk på Stortinget mens han jobbet for Nettavisen, og at han hadde tilbudt en kilde å lage journalistikk mot betaling.

I etterkant av saken har Nettavisen gransket Teigens saker fra 2021, 2022 og 2023, uten å finne opplysninger som tilsier at det har vært bindinger mellom Teigen og kilder utover de sakene som allerede er omtalt.

Fagbladet Journalisten omtalte denne saken først.

– Vi har ikke funnet bindinger utover de sakene som er skrevet om fra før. Den siste saken det var snakk om var saken om at en kilde var tilbudt omtale mot betaling. Vi har ikke funnet nye nytt etter det, sier nyhetsredaktør Charlotte Østby Sundberg til Journalisten.

Til Nettavisen sier Østby Sundberg:

– Vi har gått gjennom omtrent 210 saker og tatt kontakt med kilder for å undersøke om det har vært flere bindinger til kilder enn det vi har vært klar over fra tidligere.

Sakene der det er oppdaget bindinger er nå merket, opplyser Sundberg.

I februar forklarte Espen Teigen at han aldri hadde til hensikt å selge journalistikk til en kilde, men at han kun ga inntrykk av at han kunne gjøre det, for å få penger ut av kilden, etter en konflikt.

Kilden nektet for at han noen gang har sagt til Teigen at han ville kjøpe journalistikk av ham.