RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nettavisen gir deg ligningstall

Sist oppdatert:
Finansdepartementet ønsker å hemmeligholde viktige opplysninger fra årets ligningstall. TV 2 Nettavisen mener at begrunnelsen ikke holder vann og velger å offentliggjøre de samme opplysningene som i fjor.

Offentlige skattetall har en flere hundre år gammel historie i Norge. Her i landet har det vært allment akseptert at den enkeltes bidrag til fellesskapet er en offentlig sak.

Men så, plutselig i år, har Finansdepartementet bestemt seg for å slå kontra. Nå skal det ikke lenger være lov å offentliggjøre gateadresse og fødselsdato for den enkelte skattyter via internett.

Dette går frem av et brev departementet har sendt ut lenge og vel etter at TV 2 Nettavisen tegnet kontrakten hvor vi bestilte dataene for offentliggjøring. Vi har altså ikke godtatt de nye premissene som departementet har ettersendt.

Vi mener at det ikke er departementets oppgave å avgjøre hvor grensen for ytringsfrihet går her i landet, og vi synes det er urimelig at en part i et avtaleforhold plutselig legger inn nye vilkår på overtid.

Derfor velger vi fortsatt å bringe de fullstendige opplysningene.

For det første er det egnet til å skape en rekke feil hvis man ikke bruker alle muligheter for å unngå forvekslinger. Av erfaring vet vi at det alltid oppstår feilkoblinger mellom flere personer med samme navn (ja endog både navn og gateadresse når det er snakk om far og sønn).

Vi ønsker at våre lesere skal få så korrekt og fullstendig informasjon som mulig, og dette hensynet går foran.

Videre mener vi at det er grunnleggende udemokratisk av Finansdepartementet å vedta et slikt pålegg uten å ha ventet på Stortingets syn på saken.

Vi har respekt for lov og orden, og vil definitivt følge og respektere den beslutningen Stortinget treffer i denne saken.

Men vi nekter uten videre å bøye oss for noen overivrige byråkrater i Finansdepartementet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere