Gå til sidens hovedinnhold

Nettavisen lanserer nytt debattsted for hele Norge

I samarbeid med Amedia-avisene lanserer Nettavisen nå en ny seksjon med debatt- og meningsstoff fra nærmere 80 aviser fra hele landet.

Noen har kanskje oppdaget den nye seksjonen Nettavisen Norsk debatt allerede:

I tillegg det «vanlige» kommentarstoffet fra Gunnar Stavrum, Erik Stephansen og de andre faste spaltistene og kommentatorene i Nettavisen, presenteres også meningsstoff fra nærmere 80 Amedia-aviser.

- Nettavisens lesere kjenner allerede navn som for eksempel Skjalg Fjellheim i Nordlys, Stein Sneve i Avisa Nordland eller Snorre Valen i Nidaros. Nå vil vi bringe fram mange flere, sier redaktør med ansvar for meningsstoffet i Nettavisen, Erik Stephansen.

Les også: Nettavisen starter politisk avdeling - med Espen Teigen og USA-ekspert

Ledd i oppbygging

Han peker på at det finnes svært mange gode kommentatorer der ute og er enig i at dette også er en distriktssatsing.

- Noe av meningsstoffet i lokalavisene er selvsagt lokalt, men forbausende mye av debattinnleggene og kommentarene er høyst interessante for et rikspublikum. Og mange av dem bringer til torgs viktige, nye perspektiver som Oslo-pressen kan gå glipp av, sier Stephansen.

Her kan du se den nye seksjonen Nettavisen Norsk debatt

Den offensive satsingen på meningsstoff er også et ledd i oppbyggingen av den nye politiske avdelingen i Nettavisen. Den ble lansert like etter nyttår, og består av journalistene Heidi Schei Lilleås, Jørgen Berge, Espen Teigen og før nevnte Stavrum og Stephansen som kommentatorer. I tillegg er Henrik Heldahl, nå Nationen, snart på plass i redaksjonslokalene.

- På en drøy uke har politikk og debatt befestet seg som en av de største og viktigste seksjonene i Nettavisen - på høyde med populære områder som sport og økonomi blant leserne, sier sjefredaktør i Nettavisen, Gunnar Stavrum.

- Skriver for leserne

Han viser til den bekreftende trenden som også Medietilsynetes mangfoldsregnskap dokumenterer, ved at folk strømmer til de gratis nettavisene for nyheter og tilgang til debatt og kommentarer.

- Nettavisen er en liberal avis som har stor takhøyde. Vi er en fri avis uten noen politiske bindinger, men vårt journalistiske program er å utvide debattrammene i landet, slippe til orde folk som ikke trenger å være enige med flertallet og speile diskusjoner som foregår blant folk flest. Vi skriver for leserne våre, understreker Stavrum.

Norsk debatt er fremdeles under utvikling, men vil når alt er på plass bli Norges desidert største debattforum - og et sted alle som er interessert i norsk politikk er nødt til å følge med på.

Blant de største avisene i Amedia-konsernet kan man nevne Avisa Nordland, BA (Bergensavisen) Drammens Tidende, Fredriksstad Blad, Fremover, Glåmdalen, Nordlys, Oppland Arbeiderblad, Romerikes Blad, Sogn Avis, TA (Telemark Arbeiderblad) og Tønsbergs Blad. Hele listen kan du lese her.

Les også: Podkast: Hjerneforsker: Slik påvirker fysisk aktivitet hjernen