Gå til sidens hovedinnhold

Nettavisen på steroider

Gi oss fem minutter, så skal vi spare deg for mange timers leting på internett.

Salige Ivar Aasen forutså dagens medievirkelighet: «Til Lags aat alle kan ingen gjera».

For mediebrukerne har sannheten et bakstykke: Ingen vil finne alt de trenger i en avis, derfor tar man litt herfra og litt derfra og setter sammen et måltid hvor de ulike mediene fungerer som et koldtbord.

Etter at Nettavisen strammet inn sin redaksjonelle profil, har vi hatt sterk leservekst. De aller fleste er likevel lojale lesere. Mange har oss som bokmerke og førstevalg, andre har Nettavisen som en del av sin daglige miks. Svært mange går daglige lysløyper hos ulike nettmedier fordi de vet hva de er ute etter.

Dette er grunnen til at Mediehuset Nettavisen nå lanserer www.nettavisenpluss.no - som litt humoristisk kan beskrives som Nettavisen på anabole steroider.

Tanken bak Nettavisen pluss er at vi skal hjelpe Nettavisens lesere til å sette sammen sin personlige nettavis. I motsetning til uredigerte og usorterte nyhetsagenter, er kjernen - det vil si hvis man ikke velger noe annet - de prioriteringene Nettavisens redaksjon har gjort.

Men i tråd med Ivar Aasens gamle ord, så er det mulig å velge bort emner - og legge til andre emner og kilder. Liker man for eksempel New York Times, så kan hele utenriksdekningen komme derfra. Og har man lyst til å holde seg orientert om hjemstedet, finnes et vell av lokalaviser å legge til.

Hvis du vil se min personifiserte avis, så sjekk her:Stavrums Nettavisen pluss

Det er verdt å merke seg at man kan oppgi favoritt-fotballlag, været der man bor - og eksterne nettsteder - for eksempel hjemmesiden til arbeidsgiver eller noe hobbybasert. Og det er altså fullt mulig å dele på gode personlige nettaviser. Det er bare å sende venner og kolleger lenken etter at du har gjort oppsettet.

Hvorfor gjør Nettavisen dette?

Ganske enkelt fordi vi tror mange av leserne våre ønsker å ta mer av styringen selv. Noen elsker sport, andre hater sport. Nå kan de velge selv. Nettavisen pluss er i tråd med det Nettavisen har gjort på sosiale medier det siste året. Vi har aktivt lett opp kilder på Twitter og i bloggverdenen, og har gjort redaksjonelle vurderinger hvor andre kilder supplerer vårt stoff - og vårt verdensbilde.

Ser du på en vanlig Nettavisen-artikkel, vil du eksempelvis se mange titalls lenker til relevante artikler hos oss selv og hos våre konkurrenter. Nå tar vi et skritt lenger med Nettavisen pluss.

Som vanlig blir det latterliggjort hos noen papirkonkurrenter. De har nok glemt sin Ivar Aasen:

«D'er mange nog, som vil domar vera
og læ aat alt, som dei andre gjera.
Og Lyte finna dei rundt i Kring,
og sjølve gjera dei ingen Ting.»

Reklame

Nå kan du trene med Norges beste trenere hjemme i stua

Kommentarer til denne saken