Fredag denne uken valgte Nettavisen å stenge kommentarfeltene i sine artikler, og varslet samtidig at nye og bedre løsninger skal komme på plass for at leserne skal få si sin mening.

Les også: Nettavisen vil løfte leserbrev inn på forsiden

Den umiddelbare reaksjonen blant leserne ser ut til å være positiv, viser tallenes klare tale.

Over 100.000 flere unike lesere

Samme dag hadde Nettavisen nemlig omtrent 100.000 flere unike lesere enn en gjennomsnittlig fredag.

Også lørdagen endte på svært gode lesertall, med et antall lesere som var godt over gjennomsnittet for lørdager i 2018.

- At leserne setter pris på vårt forsøk på å rydde opp og bringe gode kommentarer til forsiden, bekrefter det vi trodde, sier ansvarlig redaktør Gunnar Stavrum om tallene.

- I fremtiden skal det bli like lett å komme til orde, men lettere å bli hørt. Nettavisen skal fortsatt være en forsvarer av ytringsfrihet og til å fremme upopulære standpunkter, lover han.

Vil fronte leserinnlegg

I stedet for å si sin mening i kommentarfeltene, vil Nettavisens lesere i fremtiden nemlig få ytre sine synspunkter gjennom korte leserinnlegg eller utvidede kommentarer.

- Disse vil vi til gjengjeld prioritere og gjøre mer synlige enn i dag, også løfte dem fram på forsiden. Disse løsningene vil vi komme tilbake til, sier nyhetsredaktør Erik Stephansen.

I en kommentar forklarer han at kommentarfeltene i sin nåværende form tilfører for lite positivt til debatten - og for mye negativt.

Erik Stephansen: Nettavisen går videre i kontakten med leserne

«Både høyresiden og venstresiden har nemlig folk som mest av alt liker å lire av seg hatmeldinger mot hverandre, og som heller bruker tid og plass til å sjikanere og skjelle ut hverandre - i stedet for å berike debatten med argumenter», skriver Stephansen.