Se gjerningsmannen gå løs i Bisletts gater:

BISLETT (Nettavisen): Det bekrefter operasjonsleder Tore Solberg overfor NRK tirsdag formiddag. Politiet forteller at det ventes en ny oppdatering klokken 12.

Nettavisens journalist var vitne til selve skyteepisoden i Thereses gate på Bislett i Oslo tirsdag morgen.

Les også: Se den dramatiske videoen: Mann skutt av politiet

– Mannen kom løpende etter en kvinne med kniv. Han så helt gal ut i blikket. Da politiet kom dit forsøkte de flere ganger å kjøre ham ned. De fikk presset ham mot en vegg. Så skjøt de han flere ganger, sier journalist Simen Lønning.

Han forteller videre at mannen hadde kniven hevet, og at han ropte ut da han løp etter kvinnen. Han var i bar overkropp og uten sko.

I 11.20-tiden rapporteres det om at flere politibetjenter aksjonerer i en bakgård på Bislett. Ifølge Dagbladet har politiet kjørt inn i bakgården og er utstyrt med skjold.

Tips oss: Har du sett noe eller vet noe om saken? Ta kontakt på tlf 02060 eller epost 02060@nettavisen.no

Hendelsen skjedde utenfor butikken Bislett blomster, i et område som ses på som et nokså rolig strøk.

Politiet bekrefter til Nettavisen at en person er skutt og truffet.

– Politiet rykker ut på melding om en truende person. Det blir en konfrontasjon og det blir avfyrt skudd mot personen, forteller operasjonsleder Tore Solberg til Nettavisen.

Mannen ble kjørt til Ullevål sykehus, før han til slutt døde av skadene.

På en video fra stedet ser man politiet kjøre mannen ned, men mannen kom seg opp igjen.

De forsøker igjen å kjøre ham ned, men da hopper han unna.

Nettavisens kilder som har hørt videoen bekrefter at han siterer den muslimske trosbekjennelsen. I tillegg roper han «allahu akhbar».

Politibilen presser mannen inn mot veggen på bygningen. Deretter hører vi seks skudd.

Foreløpig ikke informasjon om terror

Politiet forteller på pressekonferansen tirsdag ettermiddag at motivet for handlingen er uavklart, samt at det er for tidlig å konkludere.

– Vi etterforsker saken bredt med flere scenarioer. Dette vil etterforskningen avklare. Vi utelukker ikke noen motiver, men det er foreløpig ikke noen informasjon i saken som tyder på at det er en terrorhendelse, sier politiinspektør Egil Jørgen Brekke på pressekonferansen tirsdag ettermiddag.

For politiet fremstår dette som en enkeltstående handling. Sånn sett har man ikke grunn til å frykte for tryggheten i byen, mener Brekke.

Han sier at meldingen som gikk ut opprinnelig, var at gjerningsmannen løp etter en annen person med kniv.

– Men det er ingenting foreløpig som tilsier at det er flere skadde eller flere ofre, sier politiinspektøren.

De pårørende er enda ikke varslet om dødsfallet.

Angrep politiet: Én skadd

På spørsmål om hvordan politiet vurderer personens oppførsel, svarer innsatsleder Torgeir Brenden:

– Det er ingen tvil om at dette var en pågående særdeles alvorlig voldshandling, som de gjorde alt i sin makt for å stoppe og også klarte å stanse for å hindre tap av menneskeliv her.

Det bekreftes også at én av politiets tjenesteperson ble skadd i sammenstøtet. Det skjedde i forbindelse med pågripelsen, men personen skal ikke være kritisk skadet, forteller Brenden.

I en annen video Nettavisen har fått tilgang til ser man mannen åpne døren på politibilen etter å ha blitt kjørt inn mot veggen. Deretter angriper han politiet, før det utløses et realt basketak.

Brenden bekrefter at mannen som ble skutt av politiet aktivt skal ha forsøkt å skade flere personer.

Et øyenvitne forteller også til Nettavisens journalist at mannen skal ha forsøkt å stikke ned flere personer med kniven.

Søker skadde

Politiet vet ikke noe mer om foranledningen til hendelsen, men utelukker ikke beskrivelsene fra Nettavisens journalist om at mannen skal ha jaget en kvinne med kniv.

– Det kan være det som har skjedd, de første opplysningene går på en truende person. Vi er fortsatt på stedet, søker etter skadde og eventuelt andre truende personer, forteller Solberg videre.

Sperret av stort område

Det søkes nå etter vitneopplysninger, samt både skadde og andre eventuelle truende personer. Videre foretar politiet seg av tekniske undersøkelser.

Klokka 09.17 bekreftet politiet i Oslo at det hadde vært en konfrontasjon mellom politiet og «minst en person til».

– Det har blitt avfyrt skudd. Situasjonen er pr nå ikke avklart. Det er mye politi i området, skrev politiet på Twitter.

Nettavisens reporter på stedet forteller at politiet har sperret av et ganske stort område på Bislett.

Utenfor Bislett blomster er det satt opp et stort presenning-telt. Det rapporteres om store mengder nødetater, og politiet snakker med vitner på nærmest hvert gatehjørne. Det søkes også med hunder i området.

Spesialenheten varslet

Spesialenheten er varslet om at politiet har skutt personen.

– Spesialenheten har iverksatt obligatorisk etterforskning selv om det ikke er grunn til mistanke om at det har skjedd en straffbar handling, skriver de på sine nettsider.

Justisminister Emilie Enger Mehl er også informert om hendelsen, bekrefter justis- og beredskapsdepartementet på Twitter.

Politidirektoratet beordrer at det nå innføres midlertidig bevæpning av politiet over hele landet.

− Politidirektoratets rolle er å vurdere og iverksette tiltak som sikrer en god beredskap og håndtering i hele landet. Samtlige av landets politidistrikter er varslet om situasjonen og er midlertidig bevæpnet for å øke politiets beredskap og innsatsevne, sier politidirektør Benedicte Bjørnland i en pressemelding.