RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nettavisens tyske avlegger med overskudd

Sist oppdatert:
Netzeitung løper fra de røde tallene. I desember gikk avisen for første gang i null. - Vi sa vi skulle klare det på tre år, sier Knut Ivar Skeid, som var med på oppstarten.

For drøye tre år siden dro en av Nettavisens gründere, Knut Ivar Skeid, til Tyskland og Berlin for å etablere en tysk avlegger av Nettavisen. Netzeitung var på lufta i november 2000 og Knut Ivar Skeid uttalte i den forbindelse at avisen skulle gå med overskudd innen tre år.

Skeid er ute av prosjektet for lengst, men nå er avisen i ferd med å løpe fra de røde tallene. I desember gikk avisen med overskudd for første gang, skriver avisens redaktør i en leder.

- Det gjør oss stolt. Tre år etter grunnleggelsen går Netzeitung i break even, skriver avisens sjefredaktør Michael Maier.

- Det er jævlig morsomt. Jeg sa vi skulle klare å nå break even på tre år og det har gått på akkurat tre år. Det er en bragd med tanke på at mediekrisen har vært mye større i Tyskland enn i Norge, sier Knut Ivar Skeid til Propaganda.

Han viser til at en avis som Frankfurter Allgemeine hadde et fall i annonseinntektene på 30 prosent og at den seriøse avisen Süddeutsche Zeitung måtte kjøpes opp av en konkurrent for å unngå konkurs.

- Det har vært skikkelig tøft i Tyskland. At de har fått det til er en bragd, sier han.

Årsaken til at Netzeitung nå kan vise til sorte tall tror Skeid er fordi de har flere ben å stå på enn sin norske søster.

- Jeg var i Norge sykelig opptatt av at vi skulle holde oss til forretningsideen. Det har de ikke gjort i Tyskland. De leverer innhold til flere lokalradioer og leverer næringslivsnyheter til en avis i Dresden. I tillegg har de satset mye på betalingstjenester, sier Skeid.

- De har nok flere ben å stå på enn Nettavisen har og det er kanskje lurt. De hadde aldri klart dette hvis de bare hadde vært annonsefinansiert, legger han til.

Knut Ivar Skeid startet opp Nettavisen sammen med Olav Anders Øvrebø (nå Mandag Morgen) og Geir Harald Aase (nå Finansavisen).

- Olav Anders Øvrebø er kanskje den som må hedres mest. Han var der nede hele tiden mens jeg var litt fra og til. Geir Harald Aase gjorde en fantastisk jobb med å bygge opp næringslivsredaksjonen i Frankfurt, sier Skeid.

Lycos Europe, som fikk Nettavisen og Netzeitung med på kjøpet da de kjøpte Spray, solgte Netzeitung til til fagtidsskrift-forlaget BertelsmannSpringer i 2002, mens sjefredaktør Michael Maier kjøpte avisen i år.

Nettavisen kunne per tredje kvartal i år vise til et underskudd på syv millioner kroner etter en omsetning på 25 millioner kroner og driftskostnader på 32 millioner kroner.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere