*Nettavisen* Nyheter.

Nettdatere avslører sine metoder

Foto: (Shutterstock.com)

Lær deg hvilke strategier andre online-datere bruker. Kanskje funker de for deg også?

29.03.09 17:27

(SIDE2): Synes du det er vanskelig å finne en partner på nettet? Da kan det hende du ikke har oppdaget hemmeligheten - nemlig at innholdet i din profil er helt avgjørende for om du får napp eller ikke.

Husk at du er ikke til stede for å forsvare deg selv eller forklare dine standpunkter når drømmepartneren leser profilen. Derfor er det også viktigere enn du tror hva du avslører om deg selv. Her er oppskriften på å lykkes med nettdating, ifølge suksessfulle eks - nettdatere.

Her har du størst sjanse
Dersom du velger en seriøs datingtjeneste, som i tillegg er den største på markedet, har du god sjanse for at drømmepartneren ser din profil. Rett og slett fordi det er størst sannsynlighet for at du finner han eller henne der det er flest single mennesker.
Nordens største datingtjeneste finner du her

1. List opp de viktigste kriteriene - og ikke vingle
«Jeg synes at mange mennesker slår seg til ro med en partner for tidlig, og leter ikke lenge nok slik at de finner den rette. Etter et par måneder når de har lært hverandre å kjenne forstår de at de har begått en tabbe. Jeg unngikk det ved å skrive ned hvilke kvaliteter og interesser min partner skulle ha. Enten kan man skrive det i sin profil, eller så må man bære det i minne når man dater mennesker. Min drømmemann måtte blant annet være liberal, ikke røyke, spise sunt og elske å ro kajakk.

Noen av vennene mine ble litt sjokkerte over at listen min var så lang. Jeg antar at dersom man bare er ute etter en flørt så er det ikke så viktig å lage en liste, men dersom du er ute etter et varig forhold må du spørre deg selv hvilke kvaliteter som er viktige for deg i lengden. Selv søkte jeg etter en partner kun basert på mine kriterier, og nå er jeg forlovet med en mann som innfridde alle ti, inkludert det siste som var at han måtte forgude meg.»

— Michelle Tennant, 35, møtte sin forlovede på nettet.

2. Et fint, oppdatert bilde
«Når jeg bestemte meg for å legge ut et bilde i min profil, fikk jeg en venn til å ta mange bilder av meg. I tillegg ba jeg min venn om hjelp til å velge ut det beste bildet. Å få en annens mening om bildet kan være lurt - de ser det ofte annerledes enn deg selv. For å gi mine potensielle partnere en god idé om min fysikk, så passer jeg på å også inkludere et som viste hele meg.

Jeg tror nøkkelen til at vi fant hverandre var at jeg endret på hele profilen min. Jeg fikk den til å stikke seg ut i mengden, samtidig som den virkelig representerte meg. Det er viktig å være ærlig på din profil, og det gjelder også når det kommer til bildet. Når jeg selv så på andre menns profiler ble jeg veldig skeptisk dersom de bare hadde bilder av ansiktet, av profilen i et dårlig opplyst rom, eller dersom bildet så gammelt ut. Da jeg møtte mannen min for første gang tror jeg vi begge var svært lettet over at vi lignet de forestillingene vi hadde av hverandre på forhånd. Faktisk så synes jeg han tok seg bedre ut i virkeligheten, og det var jo en positiv overraskelse.»

— Michelene Wasil, 33, møtte sin ektemann på nettet.

3. Stikk deg ut i mengden
«En sann historie: Min kone og jeg forlovet oss bare to uker etter at vi først hadde møtt hverandre på nettet. Jeg tror nøkkelen til at vi fant hverandre var at jeg hadde skrevet om profilen min totalt. Tidligere hadde profilen min vært fylt med ordinært innhold; hva jeg jobbet med, hva jeg likte å gjøre på fritiden, hva jeg ville gjøre på en date, hvilke bøker jeg hadde lest i det siste - med andre ord veldig høflig, korrekt og sjarmerende. Problemet var bare at den så helt lik ut som alle andre profiler som lå ute på datingsiden. Jeg forsto at dersom jeg skulle finne min livspartner og sjelsfrende, så var jeg nødt til å avsløre litt mer og i tillegg være mer emosjonell.

Jeg gikk inn for å skrive om på profilen min, og istedenfor å skrive hva jeg gjorde eller likte, så forklarte jeg hvorfor. Alle liker å gå en tur på stranden, men dersom du i tillegg forteller at det er et fint barndomsminne fordi du pleide å gjøre det sammen med din far som liten, har du fortalt noe unikt. Ved å ta utgangspunkt i ordet «hvorfor» istedenfor ordet «hva», så får man en profil som vil tiltrekke seg mennesker som er spesielt interessert i deg.»

— Steve Peha, 42, møtte sin kone på nettet.

4. Kort er godt
«Jeg tror det viktigste man må huske på når man dater på nettet - enten du skal opprette en profil eller sende den første mailen - er å være kortfattet og ryddig. jeg er ikke interessert i å lase femhundre ord om hvorfor jeg skal bli kjent med en type - det er mye bedre med noen få, men smarte og saftige detaljer. Min nåværende kjærestes første e-post til meg var på cirka hundre ord, men det var virkelig gjennomtenkt. Han hadde tatt seg tid med mailen og derfor gjorde jeg det samme.»

—Mary Schas, 29, møtte sin kjæreste som hun har vært sammen med i et år på nettet.

5. Sett en frist for deres første date IRL
«Dersom jeg tror at jeg liker noen så sørger jeg for at vi møtes inne det har gått en uke fra vi først fikk kontakt. Hvis ikke sitter du fast i et «online forhold» og får forventninger som kanskje ikke vil innfris. Du er nødt til å finne ut av hvordan du vil komme overens med en som ikke har tid til å forfatte den perfekte mailen.»

—Gilbert Johnston, 26, møtte sin kone på nettet.

6. Ikke sjekk innboksen for ofte
«Dersom du surfer på datingsider og sjekker innboksen din til stadighet, kan nettdating fort bli litt rutinemessig, og du vil oppleve mange skuffelser når innboksen er tom. For å unngå dette er det nødvendig å ta pauser. Tillat deg selv å kun være på datingsider et par ganger pr. uke. Ta gjerne også ukespauser innimellom. På den måten vil du ha mange flere svar i innboksen når du logger deg på, i tillegg til at det vil være mange nye profiler å sjekke ut. Det vil gjøre datingprosessen mer spennende, og for meg innebar det at jeg var en aktiv dater inntil jeg møtte min kjære.»

—Julie Wilson, 39, møtte sin ektemann på nettet.

7. Gjør en aktivitet på første daten
«På mine første «dater» med jenter jeg hadde møtt på nettet, forsøkte jeg å få de med på en aktivitet som en festival eller et tivoli. Fordelen er at man har noe å gjøre og noe å forholde seg til, selv om samtalen for øvrig skulle lugge litt. En aktiv date får sjenerte folk til å slappe mer av også.

Jeg foreslo ofte aktiviteter vi begge hadde vist interesse for, slik at vi begge kunne føle oss komfortable. For eksempel så er kjæresten min og jeg begge veldig opptatt av «gadgets», så på vår første date foreslo jeg at vi skulle besøke den nye Sony-butikken. Vi bare elsket flatskjermen de hadde, og i dag når vi bor sammen snakker vi om å kjøpe en slik.»

—Matt Kennedy, 24, Har flyttet inn med en han møtte på nettet for et år siden.

8. Nettdate med venner
«Jeg fant ut at nettdating ble enda bedre, og jeg hadde også mer suksess med det, når jeg slo meg sammen med et par venner. Vi leste og kommenterte våre «frierbrev», søkte etter kjekke gutter sammen, og arrangerte doble dater. Jeg tror vi oppmuntret hverandre til å gjøre en skikkelig innsats!»

—Dana Meyers, 29, møtte sin ektemann på nettet.

Kilde: Happenmag.com

Fant du ikke drømmepartneren i helgen?
Her finner du 350 000 single nordmenn som ønsker seg kjæreste.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.