Nettet gjør deg sosial

Nettbruk gjør ungdom mer sosiale og tolerante, viser ny forskning.

La ungdommen bruke internett, lyder oppfordringen fra det engelske forskningsinstituttet SIRC. En ny forskningsrapport viser nemlig at å bruke nettet har positiv innvirkning på ungdom.

Rapporten Life Online – the Web in 2020 er laget på oppdrag fra et IT-selskap, og viser at ungdom både lærer å kommunisere og å dele med hverandre når de bruker nettet.

Geografisk uavhengig
I tillegg til at nettet gjør det enklere å kommunisere med venner og kjente, er det ikke geografisk bestemt hvem du kan omgås og ha kontakt med.

Nettsamfunn som MySpace, YouTube, Flickr og Facebook gjør det mulig å dele filmsnutter, spill, bilder og annet innhold med andre, og ettersom det er geografisk uavhengig kan man velge å forholde seg til også mennesker som ikke er i umiddelbar nærhet.

Ungdom som bruker nettet bli ikke lenger sett på som venneløse nerder, snarere tvert imot. Er du 16 år og ikke har en egen MySpace-side, er du den venneløse, hevder rapporten.

Aktive og skapende
Selv om mange foreldre sikkert ville foretrukket at barna deres brukte fritiden til å holde seg aktive og i fysisk god form, hevder rapporten at nettbruk allikevel er bedre enn mange andre fritidssysler.

Psykolog Peter Marsh i SIRC mener ungdom med netterfaring blir mindre selvsentrerte og mer tolerante, skriver Aftenposten.

- Den tiden de ellers ville sett på TV, bruker de til aktivt å kommunisere og skape noe selv, sier han

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag